Prema istraživanjima, od početka lockdowna nabavljanje psa za kućnog ljubimca na Starom Kontinentu povećalo se za 18 posto, što je još jedan dokaz da psi dobro utječu na mentalno i fizičko zdravlje. Ipak, sa psom dolaze i neki izazovi, a jedan od njih je i što učiniti kad vam se negdje putuje.

Kako prenosi Euronews, nedavno je provedeno istraživanje koje je obuhvatilo 50 popularnih europskih destinacija i rangiralo ih prema sljedećim kriterijima: broj dog-friendly hotela, broj dog-friendly restorana, parkovi i pristup prirodi, prosječna temperatura, a rezultati su u nastavku.

10. Rim

Iako ima najveći broj hotela koji će ugostiti pse bez problema, njih čak 596, Rim je tek deseti na listi. Naime, prosječna godišnja temperatura od 21 stupanj, s prilično vrućim ljetima nikako ne ide u prilog, ali s druge strane vrijedi otići u ostala godišnja doba.

9. Beč

Ovdje je godišnja temperatura ugodnija, a smještaja koji primaju pse također je i više no dovoljno. Plus, Beč se može pohvaliti i ogromnim brojem zelenih površina po kojima četveronožni ljubimci mogu bezbrižno jurcati.

8. Varšava

U Poljskoj su očito psi na cijeni jer se u TOP 10 nalaze dva poljska grada. Metropola se može pohvaliti velikim brojem restorana u koji su psi dobrodošli, ali i jako ugodnim temperaturama.

7. Krakov

Drugi poljski grad po veličini još je poželjnija destinacija za pse od metropole. 144 hotela, 104 restorana i klima kao u Varšavi učinit će psima boravak u gradu ugodnim.

Krakov, Poljska - 2 Krakov, Poljska - 2 (Foto: Getty Images)

6. Hamburg

Iako za razliku od drugih gradova, ovdje baš i nećete sa psima u restoran (tek 51 restoran prijateljski je nastrojen prema psima), no klima, parkovi i priroda su izvrsni. Stoga, ako vam restorani i nisu prevažni - pravac Hamburg.

5. Moskva

Većina pasa ne voli previsoke temperature, tako da se prosječnih moskovskih 10 stupnjeva doima idealnim. Psima je na raspolaganju više od 250 parkova, a na raspolaganju je i sasvim solidan broj hotela...

4. Milano

Modna prijestolnica prilično se ističe po broju restorana, tako da u gotovo 300 restorana sa psom možete bez problema. Temperatura je ipak niža od one u Rimu, prosječno ugodnih 18.

3. Prag

Grad do kojeg je lako doći također je „dobar sa psima“. Hoteli, restorani, parovi, u Pragu ćete već naći način za provođenje vremena s kućnim ljubimcem.

2. Berlin

Glavni grad Njemačke pokazao se izvrsnim odredištem za pse. Parkovi su nebrojeni, a najbolji čovjekov prijatelj dobrodošao je u brojne restorane i hotele.

Berlin - 3 Berlin - 3 (Foto: NB)

1. Pariz

Ako vam se ne gleda Mona Lisa, penje na Eiffel i slično, Pariz je sjajan odabir za sve vlasnike pasa. 351 hotel, 184 restorana, parkovi – sve to čini Pariz izvrsnom „psećom“ destinacijom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju