Priroda na planinskom jugu Kine, u blizini grada Guilina, kao i cijeloj regiji Guangxi spektakularan je prizor. Razasuti krški brežuljci uz vijugavu rijeku Li, kao i bujno zelenilo najbolje se vide s Mjesečevog brda, luka koji je nastao igrom prirode, otvora širine 50 metara.

Meka planinara koji ondje pristižu iz cijelog svijeta nudi i jednostavniji uspon stazom koja prolazi kroz sami luk. Do vrha s pećinom u obliku mjeseca vodi uređeni put kroz šumu bambusa od 800 stepenica, sve do visine od 380 metara. Ukrasi špilje su stalaktiti zanimljivih oblika poput Budinih ratnika, božice mjeseca i zečeva od žada.

Mjesečevo brdo nije samo nevjerojatno lijepo, nego i jedno od najzanimljivijih u tom dijelu Kine, a popularizirao ga je popularni penjač Todd Skinner 1990. godine kada su mnogi odlučili krenuti njegovim stopama.

Na sjeverozapadnoj strani Mjesečevo brdo nudi čak 14 ruta za penjanje i obilje izazova za amatere i profesionalne penjače
Kraj je popularan među posjetiteljima koji žele obići špilje ili biciklom istražiti kroz veličanstveni krajolik krških formacija, a u podnožju brda nalazi se selo Li u kojem putnici mogu naći smještaj i okrepu u restoranima.

Mjesečevo brdo osobito je zanimljivo kada se promatra iz sela Li gdje se prizori mijenjaju ovisno o kutu gledanja poput raznih mjesečevih faza. Odlučite li posjetiti taj kraj dobro je znati kako je najbolje vrijeme za putovanje jesen, kada nije vruće niti vlažno.

Nestvarna Azija: 7 čuda prirode koja izgledaju kao da ih je netko nacrtao vodenim bojama 7 azijskih čuda - 2 7 azijskih čuda - 7 7 azijskih čuda - 5 +3 7 azijskih čuda - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju