1. Kineske planine u duginim bojama

Šest planina geološkog parka Zhangyje Danxia u Kini 2010. godine stavljena su na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Nastale su prije nekoliko milijuna godina zbog pomicanja tektonskih ploča, a tijekom godina priroda je stvorila nevjerojatne prizore u duginim bojama.

2. Najviši slatkovodni sustav u Nepalu
Uspeti se na Mount Everest nevjerojatno je iskustvo, no nije za svakoga. Umjesto toga uživajte u predivnom pogledu na šest ledenjačkih jezera planine Gokyo Ri (5357 m) koja imaju tirkiznu boju. Zauzimaju oko 10 kilometara i smatraju se najvišim slatkovodnim sistemom na svijetu.

3. Brda čokolade na Filipinima
Obavezno posjetite i nacionalni geološki spomenik Filipina, čokoladna brdašca na otoku Bohol. Na pedesetak četvornih kilometara smjestilo se nešto više od 1700 brdašaca koji su nastali erodiranjem stijena, a prepoznatljivu boju čokolade imaju u vrijeme suša.

Otkrijte kojih 5 azijskih gradova obavezno mora posjetiti svaki svjetski putnik.

4. Kameleonska jezera u Indoneziji
Planina Kelimutu na otoku Flores u Indoneziji ponosi se s tri kraterska jezika koja mijenjaju boju s obzirom na doba godine, vremenske uvjete i sastav minerala. Upravo zato geolozi su im pripisali kameleonska svojstva, pa nikad ne znate što ćete zateći kada se uspnete do njih.

5. Monumentalna špilja u Vijetnamu
Pretpostavlja se da je Son Đoong na granici između Vijetnama i Laosa najveća špilja na svijetu. Duga je oko 6,5 kilometara, a visoka oko 200 metara. Toliko je velika da se u njoj možete izgubiti, pa je treba posjetiti s profesionalnim vodičem. Što se sve može vidjeti u Vijetnamu za 21 dan, čitajte ovdje.

6. Vodopadi na granici Kine i Vijetnama
Na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade nalaze se Niagarini slapovi, a ništa manje impresivni nisu ni oni Thac Ban Gioc na međi između Kine i Vijetnama. Okruženi su zapanjujućim zelenilom i stijenama te tvore prizor za pamćenje.


7. Geotermalni izvori u Japanu
Ljubitelji geotermalnih izvora svakako bi trebali posjetiti sjeverni otok Hokkaido, točnije dolinu Jigoku koja njima obiluje.

Čokoladna brdašca, Hokkaido po kojem je slasna tikva dobila ime...od svega smo pomalo postali željni azijske kuhinje. Želite li i vi isprobati jela dalekog istoka poput gyoza, sushija, piletine u sezamu, bami gorenga, basmati ili jasmin riže te umaka koji će svakom jelu dati dašak egzotike, od ponedjeljka, 24. siječnja, posjetite Lidl i uživajte u okusima Azije.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju