Wörthersee, odnosno Vrpsko jezero koje se smjestilo na jugu Austrije mnogima je sinonim za savršeni odmor u prirodi, a jedan od razloga je topla voda čija se temperatura penje i do 25 °C. Najveće je jezero u Koruškoj, a na karti ćete ga naći u Celovačkoj (Klagenfurtskoj) kotlini na 440 m visine.

U „osobnoj iskaznici“ Vrpskom jezeru bi pisalo da je dugo 17 km, široko do 1,7 km i najveća mu je dubina 86 m. Šume i vrhovi s kojih pucaju fantastični pogledi i mirne šetnice privlače one turiste koji traže mir, a brojne mogućnosti za vodene sportove, kao i biciklističke staze razlog su zbog kojih i sportaši dolaze na Vrpsko jezero.

Omiljena mjesta za kupanje i odmor na obali su Krumpendorf, Pörtschach, Velden, a na malom poluotoku južne obale nalazi se neodoljivi Maria Wörth. Taj gradić na jugu Austrije, blizu slovenske i talijanske granice, prepoznatljiv je po svojem poluotoku, kao i tornjevima crkava koji stvaraju nevjerojatne vizure.

Gradić posjetiteljima nudi idealan spoj prirode i povijesnih znamenitosti, zbog čega je i omiljena destinacija za jednodnevne izlete iz ostalih mjesta na Vrpskom jezeru, koja se lijepo vide s tornja Pyramidenkogel, na 15 minuta vožnje od Maria Wörtha.

Odlučite li ostati u gradiću potražiti možete smještaj u drvenim kućicama ili hotelima. Osim istraživanja znamenitosti gradić ne nudi previše uzbuđenja, ali je zato izvrsna baza za pješačenje ili biciklizam. Unajmiti možete i čamac kako biste pronašli najljepše uvale i plaže na jezeru. U svakom slučaju, volite li prirodu i mir, Maria Wörth vas neće iznevjeriti.

Zlatne cake: Što isprobati, a što preskočiti u fantastičnom Lisabonu i okolici Lisabon - 11 Lisabon - 13 Lisabon - 19 +31 Lisabon - 15

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju