Piknik na napuštenim pistama Tempelhofa, istraživanje galerija, muzeja ili pak kafića u koje je zalazio Bowie, partijanje do jutra u najpopularnijim europskim klubovima ili iskušavanje fantastične hrane sa svih dijelova svijeta čine Berlin savršenim utočištem od rutine. Svestrani njemački grad, koji se razlikuje od svih ostalih u zemlji, poseban je i ljeti, sa svojim plažama na kojima se traži osvježenje i hvata boja na suncu.

Na zapadnom dijelu grada širi se mreža netaknutih jezera i vodenih putova:
urbani Krumme Lanke i Schlachtensee, intimniji Templiner See s desecima plaža, kao i idilično jezero Glienicke, nekoć prepolovljeno Berlinskim zidom samo su neke od prirodnih ljepota na kojima vrijedi rasprostrti ručnik ili ležaljku.

U prirodnom rezervatu Havelseengebiet, južno od Potsdama teku potoci i rijeke čije je tokove najbolje otkriti biciklom; zakoračite iz vlaka u Wannseeu ili Potsdamu pa nagazite na pedale duž biciklističkih staza ili puteljcima posutima borovim iglicama, a zatim pronađite mirnu uvalu i zaronite u vodu.

Ogladnite li, možete krenuti prema restoranu Fährhaus Caputh koji se smjestio u Schwielowseeu. Dok čekate pastrvu ili lokalno pivo odmorite oči na rijeci, promatrajući brodove kako plove. Fährhaus je trenutno zatvoren, a plaže su prazne, no kad se granice otvore, kafići i restorani će ponovno poželjeti dobrodošlicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju