Stojutarska šuma u kojoj „živi“ popularni crtani lik zapravo je šuma Ashdown u istočnom Sussexu koja je nadahnula engleskog autora Alana Aleksandra Milna za stvaranje simpatičnog medvjedića.

Kućica je napravljena od drveta usred spomenute šume na jugu Engleske. Štoviše, pročelje kuće ukrašeno je granama stabala pa sprijeda izgleda kao da je smještena usred kakvog gigantskog debla. Obuhvaća tri kreveta za maksimalni smještaj četiri osoba.

Slika nije dostupna Putovanja Arhitektonsko čudo: Nevidljiva kuća koja izgleda kao da "nestaje" u pustinji

Uređena je u duhu ovog poznatog crtanog lika. Primjerice, unutrašnjost kućice je obložena tapetama rađenima s ilustracijama Kima Raymonda koji je bio Disnyjev ilustrator Winnieja Pooha čak tri desetljeća.

Kućica je napravljena u čast 95. godišnjice Disneya. Iznajmljuje se preko Airbnb-a po cijeni od 95 funti (ili 836 kuna) na noć. Zasad su dostupna samo dva termina – noćenje 24. i 25. rujna 2021. – i to isključivo stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva.

Slika nije dostupna Putovanja Tik uz bistru rijeku: Kuća od 58 kvadrata idealna za "punjenje baterija"

Ovo jedinstveno iskustvo šarmantnog imena Bearbnb uključuje i šetnju po okolnoj šumi, te istraživanje popularnih mjesta iz knjiga A. A. Milnea.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju