"Tražila sam mirno mjesto bez turističkih gužvi u kojem bi se "isključila" na nekoliko dana," tim riječima Anna iz Münchenzapočinje svoju recenziju na Airbnb-u.

Pretraga na ovoj internetskoj platformi dovela ju je do Ližnjana. To ribarsko selo na jugoistoku Istre koje je 10-ak kilometara udaljeno od Pule oduševilo ju je na prvi pogled, a pogotovo kućica u zelenilu u kojoj je odsjela.

"U kući Ive i Vlade pronašla sam sve što sam tražila," priznala je Anna te dodala, kuća je namještena s puno ukusa i ljubavi, blistavo čista i opremljena svime što vam je potrebno za ugodan boravak.

I nije jedina koja tako misli.

Kućica u zelenilu u Ližnjanu - 5 Kućica u zelenilu u Ližnjanu - 5 (Foto: Airbnb.com)

Mir i tišina

U komentarima pod ovom kućom na Airbnb-u na rubu Ližnjana može se naći nekolicina zadovoljnih korisnika, a koji su tragali za mjestom gdje bi se mogli odmoriti – u miru i tišini. Štoviše, u okolici kuće toliko je mirno da se mogu čuti samo ptice i cvrčci.

Kuća je mala, ali vrlo prozračna – ima visoke stropove, a uređena je u modernom i retro stilu. Obuhvaća minijaturnu spavaću sobu i dnevni boravak s kaučom, a namijenjena je za maksimalan smještaj dvije osobe.

Ovdje vam je na raspolaganju i mala kuhinja i kupaonica, kao i lijepa terasa okružena vrtom i šumom savršena za ispijanje prve jutarnje kavice. Do prve plaže, pak, trebat će vam nekoliko minuta vožnje automobilom ili biciklom.

Kućica u zelenilu na rubu Ližnjana iznajmljuje se preko Airbnb-a po cijeni od 79 eura na noć. Kako izgleda ovaj komadić raja u Istri, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Planinska kućica smještena među borovima za sve one koji žele pobjeći od stresa Planinska kuća blizu Sarajeva - 4 Planinska kuća blizu Sarajeva - 7 Planinska kuća blizu Sarajeva - 2 +3 Planinska kuća blizu Sarajeva - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju