1. U općini Ližnjan-Lisignano nalazi se područje ekološke mreže Luka Budava – Istra. Područje je sastavni dio najveće očuvane mreže prirodnih područja u Europskoj uniji, a zaštićeno je radi dobro očuvanih šuma hrasta česmine (Quercus ilex L.) u površini od 1.237 ha. Proteže se uz samu obalnu crtu općine u dužini od 17,5 km, odnosno zauzima 56% ukupne obalne crte općine.

2. Krajolici općine Ližnjan svojom konfiguracijom idealni su za avanturistički biciklizam.

3. Žuti cvjetovi brnistre prekrasan su ukras ližnjanskog krajobraza. O brnistri Ližnjanci govore s puno poštovanja i ljubavi pa ne čudi da je svoje mjesto pronašla i u grbu općine Ližnjan-Lisignano.

4. Ljubitelje kajakarenja posebno će oduševiti slikoviti otočić Levan koji krasi jedna od najljepših pješčanih plaža Istre.

5. Originalno zvono s olupine "Cesare Rossarol", jedini sačuvani predmet s lakog razarača, čuva se u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli. Visoko je 33cm, a široko 30 cm.

6. Ni promatrači ptica neće biti zakinuti na području općine Ližnjan, a posebno će biti sretni oni koji će, tijekom ljetnih mjeseci, naići na pčelaricu Merops apiaster, vrlo rijetku i živopisnu pticu.

7. Na području općine Ližnjan na svoje će doći i svi zaljubljenici u trekking, odbojku na pijesku i paintball.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju