Od ukupnog broja posjetitelja, njih 649.421 bili su stranci koji su ostvarili 1.115.204 noćenja te time zabilježili 17 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja, nego u 2012. godini. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz Italije, SAD-a, Velike Britanije i Japana. Što se noćenja tiče, na prvom mjestu su također gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz SAD-a, Italije, Velike Britanije te Francuske.

Ono što posebno raduje jest da je Zagreb u adventskom razdoblju, tj. u prosincu, posjetilo 46.284 posjetitelja koji su ostvarili 83.323 noćenja. U odnosu na posljednji prosinac, ove brojke predstavljaju porast od čak 17 posto u dolascima te 15 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Italije, BIH te Slovenije, dok u noćenjima prva tri mjesta zauzimaju ponovo gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz BIH i Njemačke.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna pozitivnim rezultatima, koji iznova potvrđuju da je Zagreb, kako zbog svoje kulturne i turističke ponude, tako i zbog raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova, itd., postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tokom cijele godine. A znate li što možete ponuditi svojim gostima, od gastro do eno ponude? Pratite www.punkufer.hr, i saznat ćete puno toga!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju