Plaža Lubenice, Cres
Naši otoci skrivaju brojne romantične uvale i plaže, a među njima je definitivno i otok Cres. Jedna od najljepših plaža na otoku je plaža sv. Ivan, Lubenice. Plaža nije lako dostupna, zateći ćete tek nekoliko kupača-alpinista koji su hodali sat vremena do nje, pa možete dugo uživati u romantici i predivom krajoliku. Da, povratak nije lak...

Plaža Veliko jezero, Mljet
Mljet je otok u južnoj Dalmaciji s bujnom vegetacijom i predivnim plažama. Neke od najpoznatijih nalaze se u pješčanim uvalama. Na Mljetu se nalaze i dva fenomena – Veliko i Malo jezero, koji su zbog svojih karakteristika zaštićeni u sklopu Nacionalnog parka. U jezeru je morska voda koja prolazi kroz kanal Soline. U Malom jezeru kupanje je moguće i u jesenjim i zimskim danima jer se tamo voda sporije hladi pa je temperatura i tada ugodna za kupanje.

Plaža Srebrena, Vis
Na jugoistočnoj strani otoka Visa smjestilo se tiho turističko mjesto s najljepšim plažama na otoku - Rukavac. Uz uvalu Rukavac nalazi se jedna od najljepših plaža u Dalmaciji – Srebrena. Plaža je prirodna i šljunčana, s kamenitim dijelovima na kojima se možete ugodno sunčati. Za one koji žele uživati u hladu, uz plažu ćete pronaći bujnu vegetaciju. Osim hladovine, postoji i mnogo skrivenih plaža na kojima ćete imati potpunu privatnost. Oni koji pak žude za avanturama, mogu posjetiti otočić Ravnik i fenomen Zelenu špilju, pa navečer na bevandu u Komižu...

Plaža Šunj, Lopud
Slikoviti dubrovački romantični otok Lopud zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Predivna priroda, pješčane plaže i obalna šetališta, kao stvorena su za prave romantičare. S južne strane nalazi se zaljev Šunj s jednom od najljepših pješčanih plaža na cijelom Jadranu. Do te plaže možete doći hodanjem (došunjati) iz mjesta Lopud kroz prekrasnu prirodu. Plaža Šunj je pješčana i veoma plitka. Ako imate djecu, sigurno će biti oduševljena ovim izborom. Ovaj otok je oaza mira, pravi raj na zemlji.

Ovo su samo neke od izabranih, međutim, nema sumnje da na našem Jadranu postoji još mnoštvo prekrasnih plaža i uvala namijenjenih romantičarima, obiteljima za odmor, naturističkih plaža, party plaža i slično. Ponešto za svačiji ukus. Zato, ukoliko još niste bili na moru i tražite neko lijepo mjesto, prije grčkih, talijanskih ili francuskih – jadranske su plaže najbolja destinacija!

Autor: Bjonda Visković Lučić (UZAP)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju