Snijeg je rijetka pojava na Dugom otoku, a mjerenja su prije stotinjak godina pokazivala da se godišnje u prosjeku moglo očekivati 3.3 snježna dana u ovom biseru u srcu Dalmacije prije

No kad snijeg uistinu padne, maslinare očekuje bolji urod. Ne čudi stoga što je on jedna od tajni proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja NAI 3.3. niti što je inspiriraa njegovo ime.

Slika nije dostupna Putovanja Jezero s pogledom na more: Hrvatsko čudo prirode koje treba vidjeti uživo

Kod Žmana, svega nekoliko minuta od parka prirode Telašćica, ove je godine otvoren nesvakidašnji hotel koji je ime dobio upravo prema tom ulju, a koji je izgrađen i uređen u potpunom skladu s prirodom koja ga okružuje.

Arhitekt Nikola Bašić zamislio je Villu Nai 3.3 kao nenametljiv objekt od kamena u pet stotina godina starom ekološkom masliniku koji prati izohipsu terena. U gradnji se, pak, koristio koristio kamen iz iskopa za proizvodnju betona i kamenih obloga.

Villu Nai 3.3 čini osam luksuznih smještajnih jedinica (pet deluxe soba i tri deluxe apartmana) koje su uređene dizajnerskim namještajem, a koje su namijenjene odraslima osoba i obiteljima s djecom starijom od 12 godina.

Pod zelenim krovom ovog objekta neobične geometrije nalazi se i prostor za proizvodnju maslinova ulja, kao i kušaonica koja je na raspolaganju svim gostima hotela.

Plaža Sakarun na Dugom otoku Putovanja Hrvatski Havaji: Prekrasna pješčana plaža koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Nagrađivana ulja koriste se zajedno s lokalno dobavljenim namirnicama za pripremu otočkih specijaliteta, a koje možete probati u dvama restoranima – Grotta 11.000 te 3.3 – u sklopu imanja.

Gostima hotela na raspolaganju je vanjski i unutrašnji bazen, wellness zona s finskom saunom i spa tretmanima na bazi maslinovog ulja, cigar room, teniski teren i slični sadržaji. Uz prekrasan maslinik koji se prostire na 40.000 četvornih metara, vilu okružuju voćnjak te vrt s organski uzgojenim povrćem te mirisnim mediteranskim biljem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju