U godini u kojoj svaki dan nalikuje na loš Halloween, morali smo pronaći neke druge i sigurnije načine za proživjeti i preživjeti ovu noć. Srećom, brojni upravitelji sablasnih hotela, muzeja i dvoraca organizirali su se ove godine i otvorili vrata svojih sablasnih odaja – putem interneta.

Bilo da je riječ o vili u kojoj žive duhovi ili nekadašnjem zatvoru u raspadanju, možete „nabaciti“ šetnju iz udobnosti svog kreveta. Ovo su naši favoriti:

1. Stanley Hotel, soba 217 iz filma The Shining 

Hotel u Coloradu proslavio se nakon što je poslužio Stephenu Kingu kao set za snimanje horor filma The Shining. Iako već dugo organiziraju „uklete ture“ za svoje goste, zahvaljujući Youtubeu, sada možete i sami prošetati njegovim hodnicima uz vodiča koji će vam ispričati sočne informacije.

2. Salem Witch Museum

Muzej je posvećen neslavnim događajima iz 1692. i 1693. godine, kada je više od 200 ljudi na suđenjima proglašeno krivim za vještičarenje, a deseci njih smaknuti su na brutalan način. Danas su ova suđenja primjer masovne histerije u politici i popularnoj kulturi, a zahvaljujući online turama možete prošetati kroz sablasnu stranu povijesti.

3. Winchester Mystery House u Kaliforniji 

Vila u kojoj je u 19. stoljeću živjela bogata nasljednica Sarah Winchester, uvjerena da je opsjednuta mračnim silama. Njen mukotrpan život obilježen tragedijama opjevan je u mjuziklima i operama, a 2018. godine utjelovila ju je Helen Mirren u horor filmu Winchester. Za 9 dolara sada možete obići sablasnu kuću i otkriti paranormalne legende koje su obilježile njenu povijest.

4. Lizzie Borden apartmani u kojima su se dogodila stravična ubojstva

Lizzie Borden Bed & Breakfast kuća je u kojoj je živjela ubojica Lizzie Borden. Danas je to turistička atrakcija, a mjesta u kući na kojima su se dogodila ubojstva najtraženije su sobe za najam. Obići ga možete putem Youtubea ili njihove službene stranice.

5. Eastern State, napušteni zatvor koji je čuvao Al Caponea 

Moćni zatvor u Philadelphiji nekad je iza svojih rešetaka držao i slavnog mafijaša Al Caponea, a danas je otvoren javnosti kao muzej u kojem možete vidjeti Al Caponeovu sobu, brijačnicu, samicu, židovsku sinagogu i druge sadržaje. Nakon što je zatvoren, zatvor su neočekivano naselile mačke koje su se razmnožile i preuzele ga. Njima u čast danas je postavljeno 39 skulptura mačaka u dvorištu zatvora. Za svaki Halloween muzej omogućava i posebne virtualne ture na kojima možete čuti stvarne priče o zločinima njegovih zatvorenika.

6. Hrabriji mogu otvoriti ovaj video i vidjeti simulaciju obilaska kuće strave ili odigrati online Escape Room igru u kući strave.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju