Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac.
Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta.
Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje.
Sastojci za pizza tijesto bez dizanja:
- 2 čvrsta jogurta
- 3,5 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- sol
Nadjev za pizzu:
- 100 g mozzarelle
- 150 g salame po želji
- masline
- origano
- 150 g pelata
- 1 žličica koncentrata od rajčice
- 2 češnja češnjaka
- sol
Priprema pizze:
1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa s jogurtom umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite salamu, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C. Dobar tek!
10 drvenih kućica u Europi koje ćete odmah poželjeti napraviti sami +12