Sarcostyle bi u budućnosti mogao postati velika turistička atrakcija u New Yorku – gradu koji je 2019. posjetilo čak 66 milijuna domaćih i stranih gostiju, ali koji ove godine zbog pandemije koronavirusa pati kao i ostatak svijeta.

Stručnjaci procjenjuju da će se turistička aktivnost u Velikoj Jabuci vratiti na stare brojke tek za pet godina. Za to vrijeme Sarcostyle bi mogao biti izgrađen.

Neboder Antilia obitelji Ambani u Mumbaiju u Indiji - 2 Zanimljivosti Neboder vrijedan milijardu eura koji mnogi ismijavaju

Riječ je o konceptualnom neboderu visokom 210 metara koje je turski studio Hayri Atak Architecture and Design zamislio kao monumentalnu skulpturu s velikim rupama, a koja bi uljepšala panoramu Velike Jabuke, točnije Manhattana.

Ime je dobila prema nitima koje grade mišićna vlakna u tijelu, pa ne čudi što izgleda kao da se zgrada „okreće“ baš poput njih. Štoviše, zamišljeno je je da Sarcostyle svjetluca tijekom dana, a zainteresiranim znatiželjnicima omogućuje pogled sa svih strana.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Gigant od 737 metara: Superneboder koji može "pojesti" sve zagađenje u najvećim gradovima

Osnivač studija Hayri Atak tvrdi da je želio dizajnirati zgradu koja podsjeća na živi organizam. Upravo zato Sarcostyle se na prvi pogled savršeno uklapa u panoramu New Yorka, ali ne izgleda poput ijedne zgrade tamo.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju