Sarcostyle bi u budućnosti mogao postati velika turistička atrakcija u New Yorku – gradu koji je 2019. posjetilo čak 66 milijuna domaćih i stranih gostiju, ali koji ove godine zbog pandemije koronavirusa pati kao i ostatak svijeta.

Stručnjaci procjenjuju da će se turistička aktivnost u Velikoj Jabuci vratiti na stare brojke tek za pet godina. Za to vrijeme Sarcostyle bi mogao biti izgrađen.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Najskuplji dom na svijetu? Neboder vrijedan 14 milijardi kuna koji mnogi ismijavaju

Riječ je o konceptualnom neboderu visokom 210 metara koje je turski studio Hayri Atak Architecture and Design zamislio kao monumentalnu skulpturu s velikim rupama, a koja bi uljepšala panoramu Velike Jabuke, točnije Manhattana.

Ime je dobila prema nitima koje grade mišićna vlakna u tijelu, pa ne čudi što izgleda kao da se zgrada „okreće“ baš poput njih. Štoviše, zamišljeno je je da Sarcostyle svjetluca tijekom dana, a zainteresiranim znatiželjnicima omogućuje pogled sa svih strana.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Gigant od 737 metara: Superneboder koji može "pojesti" sve zagađenje u najvećim gradovima

Osnivač studija Hayri Atak tvrdi da je želio dizajnirati zgradu koja podsjeća na živi organizam. Upravo zato Sarcostyle se na prvi pogled savršeno uklapa u panoramu New Yorka, ali ne izgleda poput ijedne zgrade tamo.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju