Posljednjih je godina susjedna BiH postala sve popularnija destinacija za uživanje u zimskim radostima. Prihvatljive cijene, gostoljubivi domaćini i prirodne ljepote koje ostavljaju bez daha su aduti koje ova zemlja nudi. Skijališta diljem Bosne i Hercegovine se ozbiljno pripremaju za predstojeću zimsku sezonu unatoč koronavirusu, pa ako razmišljate o skijanju i bijegu u planine u nastavku vam donosimo prijedlog za idealni "bijeg od lockdowna".

Poznata je činjenica da je Bosna i Hercegovina planinska zemlja koja svojim prirodnim ljepotama oduševljava i ljeti i zimi. Zime u BiH znaju biti veoma hladne te ne čudi što su upravo u Sarajevu 1984. godine održane i Zimske olimpijske igre. Svijetu su tada otkrivene prirodne ljepote planina ovog predivnog kraja. Ako volite snijeg i zimske aktivnosti poput skijanja, sanjkanja, snowboardinga ili alpinizma, svakako posjetite BiH.

Jahorina

Jahorina je planina smještena južno od Sarajeva, raspolaže istoimenim olimpijskim centrom koji je već dugi niz godina jedno od najpoznatijih skijališta u BiH. Najveći dio ove planine je proglašen nacionalnim parkom zbog predivne i netaknute prirode. Olimpijski centar Jahorina posjetiteljima pruža nezaboravno iskustvo skijanja na 10 različitih staza koje su duge oko 25 kilometara. Staze su različite težine te za svakog skijaša ima ponešto, a najmlađi će svakako uživati u pregršt sadržaja koji je prilagođen djeci. Jahorina raspolaže ski liftovima i žičarama, te ima staze za sanjkanje, vožnju motornim skuterom. Idealno je ovo mjesto za avanturiste ili pak obitelj s djecom. U odmoru od skijanja možete uživati u predivnoj prirodi i isprobavanju fine lokalne hrane.

Vlašić

Vlašić je planina smještena u samom središtu Bosne i Hercegovine. Predivna je ovo planina, prepuna izuzetnih prirodnih ljepota i gostoljubivih domaćina. Vlašić se nalazi na samom vrhu zimskog turizma u susjednoj nam BiH, iz godine u godinu unaprjeđuju svoju ponudu, kako bi bila što raznovrsnija. Vlašić se može pohvaliti odličnim smještajnim kapacitetima, mogućnošću uživanja u skijanju, snowboardingu i drugim zimskim sportovima. Ski centar raspolaže stazama ukupne dužine oko 10 kilometara, naići ćete tu na dvije lake i dvije poluteške staze, pet ski liftova te ima staza za hodanje na skijama i četiri skakaonice. Osim zimskih radosti i predivne prirode Vlašić je poznat po proizvodnji izvrsnog sira, psima tornjacima, ovcama i proizvodnji vune. Uživati možete u finoj hrani i ugodnom društvu.

Kupres

Na zapadu Bosne i Hercegovine smjestio se Kupres, gradić koji je zbog planinske klime i s gotovo četiri mjeseca snježnih padalina već dugi niz godina omiljena skijaška destinacija ljubitelja zimskih sportova. Bilo da ste rekreativac ili početnik ova destinacija će zadovoljiti sve vaše potrebe. Skijanje, sanjkanje, snowboard, vožnja skuterom, vožnja saonicama s konjskom zapregom, noćno skijanje na osvijetljenim stazama, škola skijanja, mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme, fitnes centar, saune, disko klub i fantastična gastro-ponuda sadržaji su koji garantiraju dobar provod. A Crno jaje donosi vam posebnu ponudu koja uključuje 3 dana i 2 noćenja s doručkom ili polupansionom za dvije osobe već od 649 kn u hotelu Kupres. Djeca do 3 godine imaju besplatan boravak. Hotel „KUPRES“ se nalazi u južnom ulazu u grad, 200 metara od samog centra grada. Hotel raspolaže s 18 dvokrevetnih soba s razdvojenim krevetima te 16 soba s francuskim ležajem. Sve sobe su opremljene s LCD televizorima sa satelitskim prijemnikom, telefonom te neograničenim bežičnim internetom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju