Skriven u podrumu, u četvrti Újlipótváros, ispod stambene zgrade u Budimpešti pronaći ćete raj za ljubitelje vintage igara: mali Muzej flipera koji su otvorili entuzijasti igara prije devet godina danas je jedna od omiljenih turističkih atrakcija u gradu.

U tom bučnom i šarenom svijetu aparati za fliper više su od igre, vlasnici o pretečama kompjutorskih igara govore kao o vremeplovu u neka starija vremena. Muzej flipera u Budimpešti ima više od 160 automata, uključujući na desetke arkada, što ovo mjesto čini jednom od najvećih zbirki te igre u Europi.

Najpopularniji fliperi su oni iz osamdesetih godina, koje se podrazumijevaju zlatim dobom flipera. Neki od starijih komada izložbe kvalificiraju se kao jedinstveni antikviteti, poput prvih flipera ikad napravljenih s perajama iz 1947. godine. Za otprilike deset eura, koliko košta ulaznica, u muzeju možete provesti cijeli dan neumorno igrajući igre. Više o muzeju možete doznati na njihovoj stranici. 

Istražujemo Budimpeštu: Slavna uspinjača koja će vas odvesti do predivnog dvorca i vidikovca Budimpešta Budimpešta, Mađarska - 2 Budimpešta - 3 +1 Budimpešta - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju