Zapad je mjesto nacionalne irske kulture, suprotno anglikaniziranom jugu i istoku, a lokalne zajednice potiču turizam s farmerskim kućama za odmor i omogućuju samoposlužni smještaju u obliku tradicionalno uređenih kolibica.

Galway je poznati centar zapada Irske, a njegova je zračna luka dobro povezana s ostalim zračnim linijama diljem Irske. To su južna izlazna vrata prema regiji Connemara, i njemu susjednom mjestu, sjajnom za odmor - Salthillu, koje je idealan za izletnike i razne konferencije.



Glavna turistička odredišta su prekrasna jezera - Corrib, Mask i Caarra, predivna, iako nekupka razvedena obala, planine Connemara te otoci Aran do kojih se može doći morem i zrakom.

Na jugu su u okrugu Clare značajne klisure vapnenačkog porijekla Moher i Burren, koje su od velikog interesa za botaničare i geologe. Državni centar za posjetitelje ne dopušta pretjeran posjet turista na tako osjetljiva prirodna područja. Mudro, složili bismo se!



Donegal na sjeverozapadu je geografski dio povijesne provincije Ulster. Ovdje je divlja obala prošarana prekrasnim plažama i brojnim atraktivnim ribolovnim lukama kao što je Killybegs. Uglavnom, odmor za oči, pluća i dušu. Još kad znate da Irci vole i rade domaći viski...


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju