1. Šareni Gradovi Španjolske
Najbolje poznate destinacije u Španjolskoj, ako kao kriterij stavimo šarenilo, su svakako ikonski Bijeli gradovi Andaluzije te grad Juzcar poznat po nebesko plavim kućama. Grad Juzcar je pofarban u plavo za potrebe snimanja filma o Štrumpfovima, a stanovnici su odlučili da kuće i nakon snimanja ostave u plavoj boji jer se broj turista koji su dolazili u to mjesto povećao.

2. Azurna nebesa u Maroku
Četiri sata vožnje od Feza nalazi se Chefchaouen, grad visoko u Rif planini, a poznat po čvrstoj plavoj boji u koju su obojane kuće. To je područje nekada bilo puno izbjeglica, Španjolskih židova koji su bježali pred inkvizicijom u 16. stoljeću. Iako su oni to područje napustili i otišli u Izrael, iza njih je ostala ova plava boja koja simbolizira njihov bijeg.

3. Šarenilo Curacaa
Curaçao ima površinu od 444 km², nalazi se u Karipskom moru te je najveći otok u Nizozemskim Antilima. Prije 20 godina je kompletni podvodni svijet otoka stavljen pod zaštitu države kao prirodno dobro. Zbog toga je Curacao jedan od najpoznatijih ronilačkih područja na svijetu. Ako ćete ikad imati priliku posjetiti Willemstad na otoku, šarenilo arhitekture će vam zauvijek ostati u sjećanju.

4. Tropski tonovi Portorika
Otkrio ga je Kristofor Kolumbo na svom drugom putovanju 1493. čime je postao dijelom Španjolskih posjeda. Petnaest godina kasnije Juan Ponce de León je počeo s koloniziranjem otoka, što je dovelo do istrijebljena Indijanaca i dovođenja robova iz Afrike. Ako posjetite četvrt Stari San Juan moći ćete vidjeti kuće koja je svaka u drugoj boji. Ni jedna boja nije ista kao kuća do, a šarmantne i slikopisne ulice čine fotografske motive za brojne posjetitelje koji u njih zalutaju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju