Zanzibar se nalazi u istočnoj Africi, a spada u državu Tanzaniju. To je arhipelag koji se sastoji od otoka Zanzibar, Pemba otočja te nekoliko manjih otočića. Nalazi se u Indijanskom oceanu, oko 25 milja od obale Tanzanije. Otok Zanzibar, lokalno poznat pod nazivom, Unguja, je 60 kilometara dug i 20 kilometara širok otok. Odlikuju ga lijepe pješčane plaže s koraljnim grebenima. Zanzibar je dugo bio neovisna država, sve do ujedinjenja s Tanganjikom u Tanzaniju, što se dogodilo 1964.g. Unutar Tanzanije, Zanzibar ima određenu regionalnu autonomiju, a glavni i najveći grad je Zanzibar City na otoku Unguji.

Najpoznatiji grad na otoku je Stone Town (Kameni grad), a odlikuje se po tome što je jedini drevni grad u istočnoj Africi koji je još uvijek naseljen. Grad vrvi od života. Miješanje maurske, blisko istočne, indijske i afričke kulture vidljivo je na svakom koraku, posebice na arhitekturi. Ako se uputite u šetnju gradom budite sigurni da će vam trebati jako puno vremena da obiđete sve atrakcije jer grad ima puno toga za vidjeti. Isto tako nikako nemojte zaboraviti ponijeti kremu za sunčanje i puno, puno vode, jer vrućina i sunce u gradu su neumoljivi. Grad je nedavno uvršten na UNESCO listu svjetske baštine.

Dok ste u gradu svakako posjetite tržnicu robova. U muzeju ćete vidjeti kako je tekao proces prodaje i kupnje robova u malim, mračnim prostorijama. Svakako vam preporučujemo da uzmete i vodiča koji će vam moći objasniti što gledate i tako vas i emocionalno uputiti u patnje ovog naroda. Posjeta muzeju stoji četiri dolara.

Uz muzej i fascinantnu arhitekturu svakako je preporučljivo posjetiti i tržnicu gdje možete vidjeti i kušati razne začine, ali i kuhinju koja je nastala kombinacijom mnogih kultura koje su prošle ovim gradom.

Otok Zanzibar mnogi još nazivaju i otokom začina. Otok je jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje se još uvijek uzgaja šafran i prerađuje za daljnju uporabu, a uz šafran na otoku se uzgajaju još mnogi začini kao kardamom, đumbir, klinčić, muškatni oraščić. Otokom se organiziraju Spicy ture na kojima možete za svega deset do petnaest dolara ići na turu koja će vas voditi po cijelom otoku i voditi vas do mjesta gdje se uzgajaju začini, a sami ćete moći ubrati neke od njih.

Jozari šuma ima za ponuditi puno izvrsnih prirodnih staza. U toj šumi rastu neka vrlo egzotična, za naše prilike, drveća. Ali ono što je najposebnije za ovu šumu je to što u njoj žive autohtoni crveni Columbus majmuni koji su skoro pa izumrli. Majmuni su vrlo znatiželjni i razigrani, a vjerojatno će vam i pozirati za sliku.

U suradnji sa portalom crnojaje.hr, nudimo vam jedinstvenu priliku da za najpovoljniju cijenu na tržištu posjetite ovaj jedinstveni otok. Cijena kupona iznosi 12.640,00 kn.

U cijenu kupona uključen let Zagreb - Dar es Saalam, polazak 14.11.2013, povratak 23.11.2013, svi smještaji prema planu i programu puta i transferi te pratitelj puta.

Više o ponudi možete vidjeti na crnojaje.hr

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju