Grad svijetla je bio objekt mnogih snova tijekom prošlih stoljeća i unatoč tome što na svijetu ima još mnogo gradova koji su isto tako živi tek nekolicina mu može konkurirati u glamuru i umijeću življenja.

Ali grad koji nudi toliko puno opcija i o kojem je toliko toga napisano kako prebrati žito od kukolja? Pitajte stanovnike, eto kako. Mi jesmo i donosimo vam popis najboljih od najboljih.

Najbolja pekara
Za nas najbolja pekara je ona  na uglu Rue de Rennes i Rue de Mézières u blizini Montparnasse. S naklonom, oni imaju najbolje croque-monsieur na svijetu. Savršene za ponijeti i pojesti u prekrasnom parku Jardin du Luxemburg koji se nalazi u blizini.

Najbolji macaroni
Macaroni su podrijetlom iz Italije, kreirale su ih sestre karmelićanke u 18. stoljeću u Italiji za vrijeme Francuske revolucije. Ali, bez obzira na to što potječu iz Italije najbolje rade upravo Francuzi i to u slastičarnici La Durée. Za nas, ne može bolje od ovoga. Sa svojim sto godišnjim iskustvom postali su daleko najbolji u pripremanju macarona.

Najbolji bistro
Sa svojom jedinstvenom lokacijom u ulici lle Saint-Louis, odmah pored crkve Notre Dame i rijeke Seine, Saint- Régis je definitivno najbolji bistro u gradu. Iako je pomalo skup nikad nije prazan. Francuzi su poznati po tome što će uvijek izdvojiti koji euro više ako to podrazumijeva da će dobiti kvalitetu. Ako se nađete u ovom bistrou svakako naručite Madam burger, za prste polizati.

Najbolji ponuda u kvartu
Kvart koji ima najbolju ponudu u Parizu definitivno je Montmartre. U njemu možete bez problema „izgubiti“ nekoliko sati. U tom kvartu nalaze se mnogi ateljei u kojima možete razgledati, ali i kupiti slike. Uz umjetnost kvart je pun i trgovina koje nude suvenire i rukotvorine. Montmatre je obavijen jednom vrstom mistike i svakodnevno privlači mnoge znatiželjnike željne istraživanja.

Najbolja besplatna atrakcija
Prvo što morate znati kad planirate posjetiti Pariz je to što ništa nije besplatno. Sve atrakcije i svi muzeji se plaćaju. Osim jednog i to samo jedan dan u mjesecu. Muzej Louvre ima besplatan ulaz svake prve nedjelje u mjesecu. A ako niste te sreće da se nađete u gradu taj dan imajte na umu da je šetnja oko piramide besplatna.

Najbolji pogled
Neki bi rekli da se najbolji pogled pruža s Eiffelovog tornja, drugi da sa stepenica bazilike Srca Isusova, ali mi mislimo da je najbolji pogled sa Slavoluka pobjede. Za samo nekoliko eura uživat ćete u pogledu na jedan od najprometnijih rotora u Europi, ali i u pogledu na cijeli Pariz. S Slavoluka se pruža pogled prema svim dijelovima grada. Možda vam noge neće biti zahvalne, ali sigurno nikad nećete zaboraviti ovaj pogled.