Iako je gledao sjajne ponude za Egipat, Tursku, najljepše dijelove Jadrana i Mediterana, prijatelj je, nazovimo ga Pero, ipak odlučio u maloj i neprovjerenoj agenciji uplatiti sedmodnevni aranžman u - Tunisu.

Kada je trebalo uplatiti novac, striček u agenciji ih je pokušao trznuti da za dodatnih 400 kuna uzmu All Inclusive, ali Pero je jedva imao i za ovo, u sebi unaprijed računajući kako će uštedjeti na liftboju, švercanjem u gradskom autobusu i cjenkanjem za magnetiće užoj obitelji. Konačno su doletjeli do Tunisa, promijenivši dva aviona i izgubivši dan, nekako dočekali prtljagu i prijevoz te se konačno dotaljigali do hotela. A hotel je ispravio sve, divan, veleban, u fontanama, zlatu, mramoru. Vodička je glasno povikala – tko ima All Inclusive, par ljudi je dignulo ruke, a ona im rekla da je ovo njihov hotel, te da ostali idu u drugi, minuticu dalje. Naravno da je hotel unatoč istoj zvjezdanosti izgledao lošije, ali već je pao mrak, pa su umorni otpuzali na večeru. Stali su za Tuniški stol s dvije vrste hrane, naručili pivo, i platili ga suhim zlatom – iako je Tunis turistička zemlja, neki baš i nisu lojalni prema pijanim i agresivnim došljacima. Postotak alkohola je isto bio nikakav, žestice nije bilo, i Pero i njegova djevojka su ubrzo zaspali uz televizijski prijenos Tuniških Jeseni, ili smotre folklora na jedinom programu.

Uglavnom, moji su se prijatelji vrlo brzo pokajali što su neoprezno pristupili odabiru agencije za godišnji odmor. Ujutro je bilo puno bolje jer se uživalo u plažama, sunčanju, kupanju, letenju padobranom, a onda je opet došla na red pivica, Pero je, znate, naš čovjek, jedno pivo iza ručka, dva navečer i mir u kući. Ali kada je došao do jedine kućice na plaži na kojoj je pisalo „Bar“, barmen mu je rekao da je to samo za All Inclusive goste. Kako u Tunisu baš i nije jednostavno u dućanu kupiti pivo, k tome još i hladno, a i taman su bili neki nemiri pa je vojska nježno postavila par naoružanih mrcina na rubove plaža, Pero je postao malo nervozan, odnosno puno nervozan kad se na plaži stvorio malo jači Rus, sav u zlatu i havajkama, koji je obilato koristio svoju All Inclusive narukvicu kako bi popio cijeli Bar. Tri dana je to trajalo, Pero se pretvorio u mirnog obiteljskog vegetarijanca, a onda je pretposljednjeg dana odmora Rus pretjerao, miješao Cubu Libre s Mojitom, i počeo se daviti. Pero, inače bivši vaterpolist, bacio se u more i nekako jedva izvukao utopljenika. Kad je Rus došao sebi, pitao je Peru kako mu se može odužiti. Pero je zadnji dan godišnjeg proveo kao gospodin, naručujući pića za sebe i plažu koliko ne bi kući popio u mjesec dana, i uz popriličan mamurluk ipak sretno stigao kući.

Nije u All Inclusiveu sve, ali puno toga je u kvalitetnom odabiru putničke agencije, kada već jednom shvatite da vam je dosta stopiranja i šatora na ramenima. Vrijeme je da kliknete na Sunčani odmor, odmah, i uživate punim plućima. Ne čekajte svog pijanog Rusa!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju