1. Blatna kupka u Dalyanu u Turskoj
Tursko je blato iz pokrajine Dalyan poznato već stoljećima. Njime se liječe promjene na koži, osipi i uklanjaju bore. Nakon ove 'prljave' kupke, očistiti se možete u nekom od obližnjih termalnih izvora.

2. Saturnija u Italiji
Službenog naziva Casciatte dell Gorello, slapovi i prirodni bazenčići s termalnom vodom koja dolazi iz rječice, a pomalo podsjeća na prizor iz poznatih Pamukkala u Turskoj. Voda je ljekovita i uvijek iste temperature, tako da pruža mogućnost i za zimsko kupanje.

3. Pamukkale u Turskoj
Pamukkale, poznate još kao i Pamična palača je kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Lokalitet se sastoji od toplih izvora i vapnenca travertina koji ima neobičan oblik plitkih terasastih bazena, nastalih prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala.

4. Bath u Engleskoj
Studije pokazuju kako su se ljudi kupali u bazenima Batha već 8.000 godina prije Krista, a njihova popularnost ne jenjava ni danas. Voda u Bathu je obogaćena s čak 42 dobrih minerala koji dokazao liječe brojne kožne i reumatske probleme.

5. Plava laguna na Islandu
Bláa Lónid ili Plava laguna najpopularnija je destinacija u Reykjaviku, ali i Islandu općenito. To je zapravo luksuzno termalno kupalište poznato po vrućoj geotermalnoj morskoj vodi. Ovo mjesto svakako vrijedi posjetiti!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju