Prvo definicija: Tehničko penjanje predstavlja način penjanja prilikom svladavanja alpinističkih uspona, za razliku od slobodnog penjanja gdje se oprema ne koristi za napredovanje, već služi samo za osiguravanje od eventualnih padova. Tehničko penjanje podrazumijeva korištenje posebne alpinističke opreme u svrhu napredovanja prilikom uspona.

A sad pročitajte što vam se najbolje nudi na američkom kontinentu!

1. Joshua Tree Nacionalni park u Kaliforniji

U ovom nacionalnom parku ima preko 4500 određenih mjesta koja pružaju nezaboravne užitke penjanja i to na preko 100.000 hektara površine parka. Upravo to svake godine privlači preko milijun ljudi.

2. Sequoia and Kings Canyon Nacionalni parkovi u Kaliforniji

Smješten u srcu Sierra Nevade, nacionalni park uključuje brojne stijene, kanjone i ledenjake. Penjanje u ovom nacionalnom parku nije zahtjevno te je upravo zbog toga na meti brojnih rekreativnih penjača.

3. Yosemite Nacionalni park u Kaliforniji
Ovo je jedno od najpopularnijih penjačkih odredišta u Sjedinjenim Američkim Državama koje, uz penjanje, pruža priliku i za brojne druge rekreativne aktivnosti.

4. Black Canyon u Gunnison Nacionalnom parku u Koloradu
Ova stijena je zapravo uskti tijesnac dubok preko 800 metara, s najdubljom točkom Warner Point. Ovo je izazov za brojne penjače jer je jako strma i samim time i zahtijevnija.

5. Acadia Nacionalni park u Maineu

Ovaj park je, osim zbog penjanja, popularan i po rijeci Mississippi koja teče kroz njega. Ovdje su penjačke mogućnosti zaista brojne, a o pogledu da i ne govorimo.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju