Jedno od mjesta koje još uvijek nije zatrpano turistima (mislimo na situaciju kad korona nije prisutna) su i Farski otoci. Još uvijek praktički netaknuti, lijepi i daleki, mjesto su na koje bi se svako željan odmora rado zaputio.

Ovaj udaljeni arhipelag, smješten između Škotske i Danske, naziva se još i „Ovčjim otocima“, s obzirom da je populacija tih životinja daleko veća od one ljudske. Uz jedinstvenu kulturu i krajolik, otoci ostavljaju bez teksta, a vjerujte, ovdje i zaljubljenici u Instagram itekako dolaze na svoje. Točno je da nije najlakše doći, jer za početak treba stići do Edinburgha ili Kopenhagena, ali dobro, nisu ni oni na kraj svijeta...

No, pojavom korona virusa sva putovanja su odgođena do daljnjeg, pa je ostalo samo maštanje. Srećom, pojavile su se i mnoge stranice koje streamaju, nude virtualne šetnje i slično, pa bar na taj način možete lutati uokolo. Trendu su se približili i Farski otoci, pa tako odnedavno možete provjeriti i kakav je život tamo.

Stvar funkcionira malo drugačije nego u ostalim virtualnim šetnjama. Birate naime svoj lik, točnije osobu s Farskih otoka opremljenu kamerom i mikrofonom, i par minuta upravljate njima govoreći im gdje da se kreću i što trebaju raditi.

„Kad su eskalirale zabrane putovanja, počeli smo se pitati kako najbolje prikazati iskustvo posjete Farskim otocima svima onima koji su put morali otkazati ili odgoditi, ali i za one koji su kod kuće“ – poručuju sa sajta visitfaroeislands.com. „Rezultat je ova nova platforma koja će omogućiti šetnju našim divljim krajolicima, te sticanje osjećaja slobode“ – dodaju.

U svakom slučaju, preporučamo i vama jednu šetnju ovim otočjem, što možete učiniti na sljedećoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju