Vela Luka je sjajna baza za istraživanje Korčule bilo da poželite ispuniti vrijeme odmarajući se na lijepim plažama, istražujući špilje ili uživati u zvucima lokalne glazbe. Ovdje ćete pronaći brojne restorane i kafiće koji vam pružaju obilje mogućnosti za kušanje domaćih delicija.

Kao i većina Hrvatske, Korčula je prepuna prirodnih ljepota. Dom je spektakularne vinske kulture, zadivljujućeg starog grada, zbirke skrivenih plaža i nekih jedinstvenih specijaliteta. Iako poznata, nije toliko nagužvana kao brojni drugi hrvatski otoci s bogatstvom sadržaja.

Ako dolazite u Velu Luku svakako se zaputite i do Vele spilje. Istražite domove prapovijesnih predaka i posjetite Velu Spilu. Vjeruje se da su ove špilje bile naseljene prije više od 20.000 godina. Do spilje možete i pješice te će vam za to trebati svega oko pola sata ugodne šetnje. Poželite li pobliže upoznati kulturu Vele Spilje zaputite se do Gradskog kulturnog centra koji se nalazi u lijepo renoviranoj baroknoj zgradi u centru grada. Ovdje ćete pronaći brojne postave uključujući i nalaze iz špilja, etnografske zbirke i galerije.

Tražite li smještaj, posjetite Crno jaje i rezervirajte odličnu ponudu koja uključuje 5 ili 7 polupansiona u Hotelu Korkyra 4*, korištenje bazena, teretane i saune u fitness centru s očaravajućim pogledom. Hotel Korkyra se nalazi u samome centru Vele Luke, u mirnom predjelu nedaleko od gradske luke te u neposrednoj blizini novootvorene marine Korkyra. Već je dugi niz godina najznačajniji hotel u gradu, a povezuje stil života i individualnu brigu o gostu.

Na Korčuli se dobra gastronomska priča kuha više godina, a priznanja Michelinova vodiča, novi restorani i hoteli, kao i marljivi rad pojedinaca sugeriraju da bismo mirne duše mogli reći da se radi o vrhunskoj ponudi na moru. Doista, mogućnosti za hedonističko iskustvo zbilja su raznovrsne; bilo da je riječ o skrivenim konobama u prirodi, malim barovima koji nude lokalna vina, nautičkim oazama ili fine diningu.
I sam hotel Korkyra nudi slasna jela, a višak energije možete iskoristiti i u hotelskom fitness centru.

U slavnim letećim kabinama: Ovo je pet najuzbudljivijih vožnji žičarom koje vrijedi isprobati Uspinjače - 1 Uspinjače - 2 Uspinjače - 3 +2 Uspinjače - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju