Izležavanje u visećim mrežama, New York
Ovaj park je sve samo ne običan park. Iako na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi,umjesto klupica za sjedenje ovdje se koriste viseće ležaljke. Uz ležaljke izgrađeno je i maleno bejzbol igralište. Provedite popodne tako da ćete se ljuljati na laganom povjetarcu i upijati zrake sunca.

Stanite i pomirišite ruže, London
Iako će mnogi odmah reći da i naši parkovi imaju zasađene ruže i da to nije nešto što bi trebalo posebno istaknuti, ovaj park je poseban po tome što u njemu raste manje drveća a više ruža. Engleski parkovi i vrtovi su poznati po svojoj dekadenciji i profinjenosti, a ta ista profinjenost odiše i ovim parkom. Gdje god da se okrenete oko vas će biti ruže, mnogo mirišljavih i šarenih ruža. Ovaj park je ipak najposebniji po tome što ovdje rastu ruže koje su dizajnirane posebno za englesku kraljicu i nećete ih moći naći nigdje drugdje.

Popijte pivo u sjeni drveća, Muenchen

Opet ništa posebno? Varate se. Ovo je jedan od dva parka u Munchenu u kojemu na otvorenom možete popiti pivo i pojesti jedan od mnogobrojnih bavarskih specijaliteta. Kapacitet ove pivnice na otvorenom je 7000 sjedišta, a ne moramo govoriti kako je teško pronaći mjesto za sjedenje u bilo koje doba dana.

Vožnja balonom na vrući zrak, Pariz

A gdje drugdje nego u Parizu! U ovom parku vas balon na vrući zrak diže 200 metara u visinu, i ne brinite, neće vas dašak vjetra strmoglaviti u Eiffelov toranj jer je balon privezan za tlo. Ovaj balon ne služi samo kao atrakcija za posjetitelje, nego ujedno i mjeri zagađenje zraka u ovom dijelu Pariza.

Pogled u zvijezde, Los Angeles
Griffith park je dom mnogim LA atrakcijama kao što su Grčki teatar, LA ZOO, staze za trčanje i pješačenja, ali jedna je najzanimljivija svim posjetiteljima - zvjezdarnica koja pruža pogled na zvijezde iznad Hollywooda. Ulaz je besplatan, osim ako planirate posjetiti planetarijum.

Ples sa potpunim strancem, Shanghai, Kina
Tko  bi si  drugi dozvolio takvu zabavu ako ne Kinezi? Ovaj park je poseban po tome što cijeli dan svira glazba a ljudi plešu po cijele dane s potpunim strancima. Diljem parka uređene su površine na kojima možete uživati u plesu. Pa, zaplešimo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju