Predivna novozelandska uvala Cathedral Cove jedno je od omiljenih turističkih mjesta na Novom Zelandu i, zahvaljujući stijenama koje su oblikovale pećinu, vjerojatno najposjećenije čudo prirode na poluotoku Coromandel. Upravo je ta lokacija poslužila za snimanje filmova o kronikama iz Narnije.

Prirodni kameni luk, pogled na pijesak i plavetnilo čine predivan prizor, a kako biste u njemu mogli uživati bez gužve koju stvaraju brojni posjetitelji, najbolje je doći što ranije ujutro. S obzirom na to da Cathedral Cove gleda na istok, najljepši je upravo za izlazaka sunca. Dobro je znati da se u pećini ne može hodati tijekom plime, a oni koji ganjaju najbolje fotografije kombiniraju vrijeme za dolazak između plime i oseke kako bi nešto vode ipak bilo u kadru.

Od parkirališta Cathedral Cove, oko 2 km sjeverno od grada Haheija, potrebno je oko 30 do 40 minuta hoda.

Na putu se nalazi stjenoviti zaljev Gemstone Bay, popularno odredište ronioca koji onamo dolaze promatrati rakove i raže, te pješčani zaljev Stingray Bay. Od plaže Hahei do Cathedral Covea, trebat će vam oko 70 minuta pješice, ali može se doći i taksi-čamcem. Odlučite li se pješačiti, ponesite dovoljno vode. Od uvale Cathedral Cove možete doći do poznate plaže sa izvorima Hot Water za 10 minuta vožnje automobilom. Izvori vruće vode zbog koje je plaža popularna neće se vidjeti za plime pa se preporučuje dobro isplanirati put.

Liliputanski pješčanik: Najmanja pustinja na svijetu u kojoj se možete sanjkati ili surfati na dinama Carcross - 4 Carcross - 3 Carcross - 1 +1 Carcross - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju