Njihove benzinske postaje opisuju kao postaje na sterodima, a mogu se pohvaliti i najvećim „mini“-marketom na svijetu. Benzinska postaja Buc-ee's stvorena je i osmišljena za potrebe američke savezne države Teksas koju presijeca više od 5 tisuća kilometara autocesti – više nego u ijednom drugom dijelu zemlje.

Buc-ee's u teksaškom gradu Bastrop proširio se na nevjerojatnih 5 202 metra kvadratna. U sklopu benzinske nalazi se čak 71 toalet, 96 odjeljaka za punjenje goriva i 655 parkirnih mjesta. Samo zbog svojih dimenzija njihove benzinske postale su turistička atrakcija same po sebi.

Štoviše, njihova veličina je inspirirala Youtubere Karu i Nate da provedu 24 sata na Buc-ee's benzinskoj i snime video o tome. Zaključili su kako je Buc-ee's izgradio svojevrstan kult ličnosti u Teksasu jer nema tko u njemu nije bio. Postali su svijet za sebe: u ponudi imaju svoj vlastiti brend slatkiša, hamburgera, kave, pa čak i odjeće.

Nemojte se iznenaditi ako vidite stanovnike Teksasa u njihovim majicama – vrlo su ponosni! A nemojte se ni začuditi tipičnim američkim veličinama. Buc-ee's šalice za gazirane sokove dolaze u svim mogućim kombinacijama, i za svega 79 centi možete napuniti Coca Colom šalicu veličine ljudske glave.

Druga benzinska postaja u The New Braunfelsu kraj San Antonia trenutno drži rekord za najveći mini market na svijetu. Naime, kraj 60 odjeljaka za punjenje goriva i čak 1 000 parkirnih mjesta, našlo se prostora i za dućan na površini od 6 224 metra kvadratna. Tu je i najveća autopraonica na svijetu u duljini od 77 metara.

Navedu li vas ceste kroz SAD, nemojte se brinuti da ćete promašiti ova megalomanska čuda. Čak i billboarde koji reklamiraju Buc-ee's možete spaziti s kilometra, a prepoznatljivi su po logu dabra koji šaljivo poručuje: „Ili smo dobro skriveni, ili nam se opet srušio billboard.“

Čini se da ni ovo sve nije dovoljno za Buc-ee's iz kojeg najavljuju: „Trebamo izgraditi još veću benzinsku. Iduća postaja je – Tennessee!“

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju