Tripadvisor je objavio popis najboljih plaža u svijetu za 2022. godinu prema recenzijama vlastitih korisnika skupljenih u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine. Plaža Grace Bay u sklopu otočja Turks i Caicos proglašena je najboljom i najpopularnijom na ovoj internetskoj adresi za putnike.

Plaža Grace Bay dosad je skupila preko 7200 recenzija korisnika od čega joj je čak 90 posto korisnika dalo najvišu ocjenu. Putnici su oduševljeni bijelim pijeskom, tirkiznim morem i kristalno čistom vodom u ovom karipskom raju.

Slika nije dostupna Putovanja Maštamo o jednoj: 10 najduljih plaža na svijetu kojima bismo rado bacili đir

Iako je riječ o vrlo popularnom mjestu koje rado posjećuju i slavne osobe – ovdje ćete rijetko kad naići na velike gužve jer se plaža Grace Bay prostire na oko 4,8 kilometara. Neki dijelovi su privatni i rezervirani za hotele uz obalu, dok se na druge može doći bez ikakvih ograničenja.

Korisnici Tripadvisora su plaži Varadero na Kubi dodijelili srebrnu medalju, dok je broncu dobila plaža Turquoise Bay u Zapadnoj Australiji.

Na popisu 10 najboljih plaža svijeta za 2022. godinu prema mišljenju korisnika Tripadvisora čak tri dolaze iz Brazila – Quarta na četvrtom, Baia de Sancho na sedmom i Baia dos Golfinhos na devetom mjestu.

S druge strane, samo jedna plaža s top 10 nalazi se na europskom kontinentu. Riječ je o Spiaggia dei Congli (Zečjoj plaži) s talijanskog otoka Lampedusa koja je zauzela posljednje mjesto ljestvice.

Slika nije dostupna Putovanja Dom najljepše australske plaže: Mjesto toliko izolirano da nije imalo niti jedan slučaj koronavirusa

10 najboljih plaža za 2022. godinu prema mišljenju korisnika Tripadvisora:

  1. Plaža Grace Bay, Providenciales, Turks i Caicos
  2. Plaža Baradero, Kuba
  3. Plaža Turquoise Bay, Australija
  4. Plaža Quarta, Morro de Sao Paulo, Brazil
  5. Plaža Eagle, Aruba
  6. Plaža Radhanagar, Havelock, Indija
  7. Baia de Sancho, Fernando de Noronha, Brazil
  8. Plaža Trunk Bay, St. John, Djevičanski otoci
  9. Baia dos Golfinhos, Praia da Pipa, Brazil
  10. Spiaggia dei Conigli, otok Lampedusa, Italija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju