„Bijeg u planine“ je knjiga o počecima snowboarda u Hrvatskoj, ali to je isto tako i istinita priča o šarolikoj grupici individua koja je odlučila potražiti jedan drugačiji put.

Ti inovativni klinci su okrenuli leđa gradu i svemu što on predstavlja, otisnuli se put planina, snijega i pokušali oživjeti one stare ideale poznate nam iz vremena hippy pokreta ili rock and roll revolucije šezdesetih. Ideale slobode, zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Oni su zavezali daske za noge i otklizali pravcem postavljenim protivno vremenu, čiji su prolazak tako uspješno i dugoročno negirali. Vremenu koje ih je ipak na kraju uspjelo sustići. Ali time njihov put nije postao obezvrijeđen ili uzaludan, već samo završen i premješten s planinskih vrhova na područje konformizma života srednjih godina, tamo gdje još uvijek obitava potpomognut golemom količinom vedrih uspomena.

Po svojoj formi, ova pripovijest je postavljena između romana, kratkih priča u nizu i putopisne proze, te je zaokružena fotografijama tog vremena. To je oda generaciji koja danas živi jednim običnim životom, ali nije zaboravila svoj bunt koji ranije nikada nije bio medijski eksponiran.Kontakt: beriloncarevic@yahoo.com

Detalji i download na stranici Smashwords

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju