Nekoć mali ribarski grad na istočnoj obali Španjolske, a danas meta turista koji vole tulumariti, nakon karantene mogao bi postati popularniji no ikada. Razlog tome je pad cijena piva, koje bi se u kafićima i barovima Benidorma mogle spustiti i ispod pet kuna.

Industrija hrane i pića trpi velike gubitke zbog koronavirusa, a kako se ne bi prolile litre i litre piva, odlučili su doskočiti tome spuštanjem cijene. Španjolci se nadaju da će tako zadržati interes turista koji će htjeti putovati, ali zbog krize neće imati mnogo novca na raspolaganju.

Iako ekskluzivni hoteli najvjerojatnije neće slijediti taj primjer, lokalni kafići mogli bi, baš kao i drugi ugostitelji, raditi ono što se mora kako bi privukli goste.

Benidorm i Costa Blanca ipak su mnogo više od raja za pivopije. Pokrajina Alicante zbog blage mediteranske klime, pješčanih plaža i tirkiznog mora omiljena je destinacija za godišnji odmor. Tijekom ljetnih mjeseci broj ljudi u gradu raste i do 400 tisuća.

Zbog karakterističnog položaja uz zaljev na obali Sredozemnog mora, od vjetra zaštićenog planinskim masivima, tijekom proljeća i jeseni prosječne temperature zraka i mora znatno su više nego u većem dijelu istočne španjolske obale.

Benidorm je poznat pod nadimkom New York Mediterana zbog načičkanih nebodera, većinom u neposrednoj blizini mora i plaže. Zanimljivo je da se prema broju nebodera nalazi na prvom mjestu u Španjolskoj. Osim toga, na prvom je mjestu u svijetu prema broju nebodera po glavi stanovnika, odnosno drugi po broju nebodera po četvornom metru, iza New Yorka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju