Već smo puno puta pisali o Istanbulu i njegovim ljepotama, no ovaj članak posvećujemo svima onima koji putuju u Istanbul, a boje se da će ostati gladni. Prvo, ovo se neće dogoditi nikad, jer ako postoji mjesto na svijetu u kojemu možete od 0 do 24 uživati u brojnim gastronomskim delicijama, to je Istanbul. Ono što moramo na početku članka napomenu je da kebab, zapravo u doslovnom prijevodu znači meso, a ne jelo. Dana kebab je govedina, Tavuk Kebab je piletina, Šiš kebab je meso na štapiću, izgara Kebab je meso s roštilja i tako dalje… Dakle, nemojte očekivati wrap s tanko rezanim mesom – jer on se u Istanbulu i Turskoj naziva Doner kebab. Sad kad znamo osnove, možemo u restoran ;)

U nastavku vam otkrivamo pet restorana koje vam preporučujemo posjećujete li Istanbul.

The House Caffe, Ortokoy

Ovaj restoran smješten je uz samu obalu Bospora i pruža zaista nezaboravni doživljaj. Nema boljeg nego opustiti se uz čašu vina i ukusno pripremljena jela. Ovdje ćete pronaći turske specijalitete kao i pizze te burgere, a ako imate vremena, prije ili nakon jela prošećite ovim slikopisnim kvartom koji je prepun dućana, uskih uličica te poznatog pogleda na most koji spaja Aziju s Europom.

Lokacija: Vidi na Google karti.

Pierre Loti, Eyüpsultan

Iako hrana ovdje pada skroz u drugi plan, na ovom ćete mjestu uživati samo u jednom – predivnom pogledu na grad. Naravno, hrana je ukusna, a u ponudi se nalaze tradicionalna turska jela. Nakon obroka, isprobajte tortu San Sebastian uz pravu šalicu turske kave. Da bi došli do restorana morate se popeti uz brdo, ili jednom od žičara koje nude jedan od najljepših pogleda u gradu na Halic, ali i okolicu.

Lokacija: Vidi na Google karti.

Rooftop restoran Wyndham Grand Istanbul Kalamis Marina Hotela

Prepustite se ukusnim okusima tradicionalnih turskih jela, zapadnjačke kuhinje ili kuhinje prožete Azijom uz osebujan izbor mogućnosti objedovanja. Poslužujući najsvježije namirnice i nudeći široku paletu domaćih i međunarodnih jela, ovdje ćete pronaći mnoštvo stilova i prostora od našeg otmjenog predvorja do naše zapanjujuće krovne palube. U hotelu ćete pronaći nekoliko restorana, no mi vam svakako preporučujemo isprobati riblje specijalitete, a posebice riblju juhu, u restoranu Ouzo.

Lokacija: Vidi na Google karti.

Sushico, lanac restorana diljem grada

Nudeći šareni, bogati jelovnik sastavljen od kuhinja Dalekog istoka, Sushico je izvrsno otkriće za ljubitelje kineske, japanske i tajlandske kuhinje. Restorani Sushico nalaze diljem Istanbula, a pronaći ćete ih u gotovo svakom kvartu kojem ste. Isprobajte njihove Bento jelovnike koji vam po cijeni od oko 50-60 kuna donose nekoliko različitih jela na tanjuru.

Lokacija: Vidi na Google karti.

Terrace 41, Beyoglu

Ovaj restoran daleko od pogleda javnosti nalazi se u jednom malom hotelu (hotel Corinna), na krovu zgrade. S terase restorana pruža se predivan pogled na Beyoglu te Sultanahmet, a nema boljeg uživancije u dobroj klopi s još spektakularnijim pogledom. Mjesto na kojem se možete osjećati kao u botaničkom vrtu u zelenilu i imati romantične trenutke uz kamin, također vam donosi prostor za privatne zabave – ako vam slučajno padne na pamet proslaviti rođendan u Istanbulu.

Lokacija: Vidi na Google karti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju