Zbog prekrasne prirode gotovo cijeli teritorij zelene i predivne Slovenije idealan je za kampiranje.  Mnoge rijeke, jezera i potočići, planine i šume razlog su što su mnogi kampovi u Sloveniji zaista odličan izbor za pravi odmor i što ljudi iz cijele Europe dolaze u naše susjedstvo na "drugačiji" odmor.

Kampiranje na obali Bohinjskog jezera

U selu Ukanc, smještenom u Nacionalnom parku Triglav, na obali Bohinjskog jezera u šumskoj hladovini sakrio se Kamp Zlatorog Bohinj. Zbog savršene lokacije i kombinacije šume, jezera i planine, koja kao da sakriva kamp od ostatka svijeta, omogućuje nekoliko dana života u skladu s prirodom. Smjestite li se ovdje, osim što možete uživati u hladovini i osvježenju u Bohinjskom jezeru, možete i istraživati obližnje vrhove, popeti se do slapa Savice i pronaći inspiraciju kao France Prešeren ili žičarom do vidikovca Vogel. Inače, kvalitetu ovog kampa prepoznao je i Lonely Planet koji ga je 2015. proglasio jednim od 10 najboljih mjesta za obiteljski odmor. Više informacija o kampu i cijenama pogledajte ovdje.

Kamp za avanturiste

Kraj alpske rijeke Savinje u mjestu Varpolje nalazi se prava poslastica za kampiste željne avanture. Sakriven od prometnih cesta i gužve ima i svoje malo osvježenje – jezero u kojem se možete osvježiti ili isprobati neku od vodenih aktivnosti. Također, pokraj parka nalazi se sportski park, pregršt sadržaja za djecu, a kampisti se mogu opustiti i u saunama ili na masaži. U restoranu Kaca možete skupiti energije za adrenalinski park, rafting, bicikliranje, penjanje ili za sport s loptom po odabiru na obližnjim igralištima. Smjestiti se možete u vlastitom šatoru, alpskim kolibama, glamping kućicama, mobilnim kućicama ili tzv. eko kućicama. Detaljnije informacije saznajte na službenoj web stranici kampa.

Kampiranje uz rijeku Savinju

Uz rijeku Savinju smjestio se još jedan kamp Naturplac "Na Škali", no u Primožu pri Ljubnem. Manji je i privatniji od prva dva kamp i savršen za odmor za parove. Smjestiti se možete u nekoj od 13 drvenih kućica Savinjska unutar kojeg se nalazi šator s madracem i posteljinom, 6 samostojećih šatora s madracem i posteljinom ili u vlastiti šator koji možete postaviti na za to predviđeni prostor. U kampu se nalazi i drvena kuhinja simpatičnog dizajna i natkriveni prostor gdje možete pojesti ono što ste sa sobom ponijeli ili tamo spremili.

Detalji koji osvajaju su viseće mreže za ležanje u kojima možete odmoriti u svježini koju u ljetne dane stvaraju šuma i hladna rijeka koja žubori kraj kampa. Osim toga, u malenim kućicama možete posegnuti i za nekom od knjiga, odlično će vam pristajati u visećoj mreži. Navečer se dodatno možete opustiti i družiti s ostalim posjetiteljima kampa uz vatricu na uređenom mjestu za logorsku vatru. Detalje pogledajte ovdje.

Usred prirode: 7 skrivenih luksuznih kućica na granici Hrvatske i Slovenije Big Berry - 20 Big Berry - 18 Big Berry - 17 +16 Big Berry - 16
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju