Ovakve su liste podsjetnik su na to koliko je svijet zapravo lijep. Lista portala Big Travel iz 2020. temelji se na glasovima milijun i pol ljudi na društvenim mrežama kao i pregledavanjem sadržaja na Pinterestu i Instagramu koji su rangirali 500 raznih odredišta!

Mi vam donosimo veličanstvenih 10 na samom vrhu ljestvice:

10. Kyoto, Japan

Nekadašnji glavni grad Japana ima ogroman broj budističkih hramova, šintoističkih svetišta i vrtova. Lijep je cijele godine ali u proljeće, u vrijeme cvata trešanja, jednostavno je čaroban.

9. Škotske visoravni

Zbog planinskih vidika, kristalnih jezera i dvoraca smatraju se jednim od najmagičnijih mjesta na svijetu.

8. Palawan, Filipini

Ovaj niz otoka obiluje prekrasnim plažama i raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama.

7. Banff, Kanada

Nacionalni park Banff poznat je po prekrasnim livadama, jezerima, visokim šumama i obilju divljih životinja.

6. Veliki koraljni greben, Australija

Najveći koraljni greben na svijetu, osim što pruža neke od najljepših pejzaža na svijetu, utočište je i velikom broju životinjskih vrsta.

5. Bled, Slovenija

Cijelo jezero i krajolik oko njega izgledaju kao iz bajke, a posebno je šarmantan otočić u sredini na kojem je crkva Marijinog uznesenja.

4. Rijeka Li, Kina

Na svom krivudavom putu ova rijeka prolazi kroz raznovrsne krajolike od nasada bambusa do starinskih sela zbog čega ju je National Geographic proglasio jedim od „10 vodenih svjetskih čuda“.

3. Nacionalni park Grand Teton, Wyoming, SAD

Svi zaljubljenici u planine, jezera, šarmantne kolibe i zvjezdano nebo uživat će u ovom parku koji se proteže kroz saveznu državu Wyoming.

2. Farski otoci

Arhipelag od 18 brdovitih otoka na sjeveru Atlantskog oceana smjestio se između Norveške i Islanda. Prepoznatljivi su po klifovima, kristalno čistim vodopadima i zelenim brdima.

1. Nacionalni park Torres del Paine, Čile

Ove godine pobjedu odnosi ovaj nacionalni park u južnom dijelu Patagonije. Planinski lanac Kordiljeri dom su brojnim pumama, ljamama i drugim životinjama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju