Koliko ste se puta našli u situaciji da se bliži vrijeme ručka, već ste gladni, a vaš kolega donosi ručak zbog kojeg vam cure sline? Ta situacija postaje još gora kad shvatite da vi za obrok nemate ništa impresivno. Ova ''situacija iz horor-filma'' koja mami prazne želuce ne zaobilazi ni našu, gurmansku redakciju.


U susjedovu dvorištu trava je uvijek zelenija, šlape udobnije, a ručak uvijek slasniji. Preselimo li ovo u uredsku atmosferu, dobit ćemo kolegu koji uvijek škica iza monitora kako bi vidio što netko drugi ima u tanjuru. Najbolje što se može dogoditi u tom trenutku otkrijte u videu.

Ako i vama cure sline za salatom naše kolegice, ne brinite, jer ovo je obrok koji možete pripremiti dan ranije u svega 15 minuta.

Sastojci:

2 dkg polutvrdi sir Dimsi
3 cherry rajčice
1 mrkva
100 g gljiva
zelena salata
crveni radič
piletina
kockice prženog kruha
President zrnati sir s okusom vlasca

Priprema:

Piletinu ispečenu ''na naglo'' narežite na kockice, pomiješajte s narezanim povrćem i pečenim gljivama. Na kraju dodajte President zrnati sir s okusom vlasca i prepržene kockice kruha.

Savjet 1: Piletinu marinirajte dan ranije kako bi bila mekana i puna okusa. Za marinadu možete koristiti uobičajene začine, a za jači okus dodajte slatku dimljenu papriku i češnjak u prahu.

Savjet 2: Kako bi vam gljive ispale sočne, začinite ih na kraju jer ako to učinite na početku, svi začini nestat će kad gljive puste tekućinu. Također, tava mora biti dobro zagrijana, a ulje je najbolje dodavati postepeno kad primijetite da je nestalo masnoće.

Savjet 3: Salatu upotpunite komadićima prženog kruha. Za pržene kockice možete koristiti i stari kruh koji pečen na laganoj vatri uz maslac i maslinovo ulje uvijek ispadne savršeno hrskav.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju