Slika Eduarda Maneta 'Doručak na travi' inspirirala je Luku Nižetića za zanimljivu kombinaciju polpeti od quinoje i brokule s pečenim jajetom u kruhu, te namazom od slanutka, a sve servirano na podlozi od raznih salata.

Svi pamtimo Oliverovu legendarnu pjesmu 'Nadalina', a kako je Luka ovaj put zamutio jaja, ''dal u ritko ili u gusto'' za španjolsku tortilju, te za što ga je inspirirala serija 'Twin Peaks' - možete otkriti i sami ovoga četvrtka.

Emisija također donosi dva zanimljiva priloga o umjetnicima svog zanata i to o uredniku i fotografu nagrađivanog gastronomskog časopisa 'Iće & piće' Damiru Fabijaniću, te o gastronomskoj avanturistici, food i product stilistici Jeleni Nikolić, idejnom začetnicom sada već kultnog Malog placa, mjesečnim događanjem u centru Zagreba gdje se susreću ljudi koji šire znanje, proizvode i ljubav prema prirodi i organskom uzgoju hrane.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Ne propustite osmi nastavak kulinarsko zabavnog showa Pun P'jat u četvrtak od 18.25 sati na Novoj TV!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!