Dokumentarni film “Design Disruptors” otkriva kako je dizajn postao jedan od glavnih konkurentnih prednosti modernih poduzeća današnjice. Hrvatska premijera dokumentarca održat će se 20. rujna u 19 sati u Kinu Europa, a projekcija je besplatna. 

Serijom inspirativnih priča prominentnih dizajnera, dokumentarni film “Design Disruptors” otkriva kako se fokusom na krajnjeg korisnika kroz prizmu dizajna mijenjaju višemilijunske industrije i uzdrmavaju tradicionalne ekonomije.

Lideri iz kompanija kao što su iz AirBnB, Facebook, Google, Netflix, Pinterest, Spotify, Twitter i druge objašnjavaju kako razmišljaju najkreativnije snage naše generacije te kako koriste dizajn da transformiraju našu svakodnevnicu. Stavljanjem dizajna i korisničkog iskustva u prvi plan mijenja se sve oko nas: od toga kako unajmljujemo stan ili auto, do toga kako pronalazimo novu glazbu.



Projekciju organizira Infinum, jedna od najpoznatijih domaćih agencija za dizajn i razvoj softvera, u suradnji s poznatom američkom tvrtkom InVision, koja je producirala film.

'Glavna razlika između razvoja softvera danas i prije 10 godina je to što se proces dizajna napokon počeo primijenjivati u cijelosti. Zahvaljujući tome, danas imamo upotrebljive i korisne digitalne proizvode koji su dio svakodnevice velikog broja korisnika', rekla je Marina Jukić, voditeljica dizajn tima u Infinumu.

Osim projekcije filma bit će organizirani i drugi sadržaji poput panel diskusije i popratnog druženja. Više informacija pogledajte na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju