One Take Film Festival jedinstveni je međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru. Ovogodišnje, osmo izdanje, održava se od 21. do 23. listopada u zagrebačkom Kinu Europa, a priprema brojna iznenađenja za ljubitelje sedme umjetnosti.

U službenoj konkurenciji, u okviru glavnog dijela programa, sudjeluju 24 filma koja su pristigla iz 14 zemalja svijeta. Ukupno 20 kratkometražnih i četiri dugometražna filma borit će se za Grand Prix One Take Film Festivala. Filmovi koji se natječu za ovu nagradu ne smiju sadržavati nikakve montažne spone. Drugim riječima, moraju biti snimljeni u jednom kadru od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja kamere.

Izvan službene konkurencije, u jednom od četiri dijela glavnog programa One Take In…, uživat ćete u nagrađivanim filmovima iranske kinematografije snimljenim u jednom kadru. Ne propustite eksperimentalni animirani film Gospodin Paint u predsjedničkoj palači Saeeda Naghaviana iz 2016., a preporuka su još dva iranska filma: Priča o kišnoj noći Mehdia Fard Ghaderija iz 2015. i dugometražni film Riba i mačka Shahrama Mokrija iz 2013.

U bogatom popratnom programu, po kojem je ovaj festival poznat, prikazivat će se filmovi koji nisu ograničeni jednim kadrom, a sve do 25. listopada u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti možete razgledati atraktivnu izložbu 'Kretanje u krug', koncepcijski vezanu za jedan kadar.

Ulaz na projekcije sva tri dana festivala je besplatan. Više informacija potražite na službenim stranicama festivala, Facebook stranici te Youtube kanalu

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju