1. Sardine s parmezanom i klicama na kruhu
Tako jednostavno, a tako fino. Izbor koji se možda neće svakome činiti logičan, no parmezan i sardina odlično se nadopunjuju, a svježinu i hrskavost daju im klice po želji.
Na kriškicu kruha stavite po jednu ili dvije sardine, dodajte malo ulja iz konzerve ili malo maslinova ulja, na nju naribajte ili postružite parmezan, a na vrh dodajte klice po želji. Mi smo na jedan stavili blage alfa alfa klice, a na drugi malo pikantnije klice graška.
2. Wrap s povrćem i sardinama
Nakon što jednom isprobate ovaj recept, postat će vam omiljeni ručak ili večera, posebice sada kad temperature svakim danom sve više rastu.
Na tortilju stavite zelenu salatu (iceberg, kristalka, puterica), na nju stavite tanko narezanu žutu i crvenu papriku, sardine, tanko narezane cherry rajčice, mladi luk, rukolu, sweet chilli umak i majonezu.
Čvrsto zamotajte tortilje i uživajte u slasnim zamotuljcima.
Wrap s povrćem i sardinama (Foto: Nova Studio)
3. Paleo dip sa sardinama
Odličan snack u kojemu možete uživati s krekerima je ovaj iskonski paleo dip. Osvježavajući umak ili namaz, kako vam drago, sa sardinama izvrstan je izbor za veća druženja ili piknike.
Eva sardine u biljnom ulju razlomite, dodajte im sitno narezanu crvenu papriku, svježi krastavac, mladi luk, sweet chilli umak i malo limunova soka. Sve dobro promiješajte i poslužite s običnim ili proteinskim krekerima.
4. Đavolja jaja sa sardinama
Vraški dobra đavolja jaja sa sardinama snack je koji će osvojiti i one koji nisu ludi za ovom konzerviranom ribom. Vrlo su jednostavna za pripremu, a lijepo izgledaju na zabavama ili manjim druženjima.
Đavolja jaja sa sardinama (Foto: Nova Studio)
Pet kuhanih jaja oprezno prepolovite nožem i izvadite im žumanjak. Dodajte im jednu konzervu Eva sardina u biljnom ulju, sitno narezana dva mlada luka, žličicu senfa, dvije žlice majoneze i žlicu vinskog octa te posolite po želji. Dobro sve sjedinite vilicom, a ako želite, možete sve usitniti u blenderu ili štapnim mikserom.
Vrećicu za zamrzavanje presvucite preko čaše kao što se vidi u našem videu te čašu napunite smjesom. Odrežite jedan rub vrećice kako biste napravili malu rupicu te istiskivanjem napunite polovice jaja. Uz ovaj trik čak i oni koji nisu baš vješti kod ovakvih delikatnih ukrašavanja neće zabrljati. Đavolja jaja ukrasite sitno narezanim svježim peršinom i dimljenom paprikom u prahu.
Tapenada od maslina sa sardinama (Foto: Nova Studio)
5. Tapenada od maslina sa sardinama
Ovaj provansalski namaz odličan je snack u svako doba dana, a s dodatkom mente i sardina idealan je ljetni snack.
Na dasku stavite sardine iz jedne konzerve, desetak zelenih i isto toliko crnih maslina, žlicu kapara i žlicu narezanih listića svježe mente. Nožem sve dobro usitnite na dasci, stavite u zdjelicu te dodajte malo maslinova ulja i limunova soka po želji. Poslužite uz svježi ili prepečeni kruh ili pogaču. U slast!