S obzirom na gospodarske probleme u kojima se Turska našla, prilikom čega je njezina valuta Lira potonula na niske grane, situaciju su mahom počeli koristiti – turisti. Naime, njima zemlja nikad nije bila jeftinija, tako da, recimo, Britanci u velikom broju stižu ovdje na odmor.

Priča koju donosi portal Mirror jasno govori kako Britanci dobro koriste gospodarsku situaciju u Turskoj, s obzirom na to da turska nacionalna valuta nikad nije bila na nižim granama.

Cijene u Turskoj sad su jednake onima u Velikoj Britaniji prije 30 godina, tako da britanske obitelji ohrabrene odlaze na odmor u Tursku. Neki od onih koji su se vratili oduševljeno pričaju kako pintu pive u kafićima i restoranima plaćaju tek 10 kuna, bijelo vino ne mnogo skuplje, a odjevne predmete mogu pronaći od 5 kuna naviše.

Urednica Mirrora Kay Harrison nedavno se vratila s odmora te je odlučila svoje iskustvo podijeliti s čitateljima: „Cijene su bile nevjerojatne. Svaku sam stvar provjeravala dvaput jer nisam mogla vjerovati da tako malo košta.“

„U restoranima i kafićima hamburgeri i komad pizze koštali su oko 15 kuna, a ničim se nije moglo vidjeti da domaći cijenama nisu zadovoljni“, rekla je Kay. „ Na jednom mjestu popili smo veliko pivo, vino, dva kolača i sok od naranče. Sve to stajalo nas je šezdesetak kuna“, dodala je.

Također, Kay napominje kako nisu jeftine samo ugostiteljske usluge, već na ulici nikad nije bilo jeftinije kupovati i odjevne predmete. Tako je šešir našla tek za nekoliko kuna, a jefitno je prošla i s kozmetikom.

U svakom slučaju, ako je i pola ovoga točno, možda i nije loše vrijeme za posjet Turskoj, jer očito su cijene sad takve da ćete i s hrvatskim primanjima provesti sasvim solidno vrijeme i nećete morati gledati kako trošite svaku kunu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju