Piadina je tradicionalna talijanska pogača spravljena od brašna, vode i maslinovog ulja. Zlatne piadine tek izvađene iz pećnice u kombinaciji s mortadelom i rikolom savršena su kombinacija za obožavatelje talijanskih okusa.

Sastojci:

3 ½ šalica brašna
½ žličice sode bikarbone
košer sol
½ šalice temeljca ili 1 povrtna kocka rastopljena u vodi
¾ šalice vode
1 žlica maslinovog ulja
1 ½ šalice svježe rikote
papar
120 g (4 šalice) rikole
1 žličica limunova soka
30 g San Giorgio Mortadella Superiore s maslinama

Priprema:

Izmiksajte brašno, sodu bikarbonu i dvije žličice soli mikserom s kukama za tijesto. Dodajte temeljac i lagano miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. U smjesu lagano dolijevajte vodu i miksajte dok se tijesto ne omota oko kuke, a zatim povećajte brzinu na srednje jaku i miksajte još 5 minuta, dok smjesa ne postane glatka. Tijesto podijelite na 6 dijelova i svaki dio oblikujte u kuglu, zatim ih zamotajte u plastičnu vrećicu i ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.

Zagrijte pećnicu na 100° C.

Na radnu površinu pospite brašno, razvaljajte svaku kuglu na debljinu oko 3 mm. Kako bi vaše piadine dobile pravu rumenu boju prije pečenja ih namažite maslinovim uljem s jedne i druge strane. Pecite na tavi sa svake strane 3 do 4 minute. Kada su gotove, zamotajte ih u foliju i stavite u pećnicu da se griju dok pripremate ostalo.

U manjoj zdjeli lagano začinite rikotu sa soli i paprom, a u većoj začinite rikolu s malo soli, žlicom maslinova ulja i žlicom limunova soka.

Piadinu izvadite iz pečnice i nadjenite rikotom, mortadelom s maslinama i rikolom.

Dobar tek!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju