Lavanda je biljka koja se već jako dugo koristi u medicinske i kozmetičke svrhe. Naravno, upotrebljava se i u gastronomske, naročito u zadnjih nekoliko godina. Njene listove moguće je ušećeriti, sjajno ide sa salatama i mesom, ali najpopularnija je u slasticama,  sladoledima ili u pićima.

Upravo takvo jedno piće smo iskopali za vas, a radi se o - limunadi s lavandom.


Sastojci:
Litra vode, šaka cvjetova lavande, pola kile limuna ili naranči, med ili šećer

Priprema:

U hladnu vodu stavite lavandu i zagrijavajte dok ne dođe do vrenja. Kad smjesa zakuha, maknite s vatre i ohladite zajedno s cvjetovima lavande. Zatim ohlađenu smjesu pomiješajte sa sokom limuna (naranče) i zašećerite po želji.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju