Pozdrav ljetu na Opatovini u Zagrebu
počinje danas u 17 sati, a traje do subote. Prva prava pivska ulica u Hrvatskoj posjetiteljima će ponuditi i žive svirke, odabrane pivske zalogaje, zanimljive radionice s vođenim degustacijama, nagradne igre i još poneko iznenađenje.

Uz standardno ogromnu ponudu pivske ulice, tu su i tri hrvatske premijere: The Garden Brewery Double IPA, Bevog Brewery Who Cares double IPA (Shower beer) i Prvo viško pivo Session IPA & Gose. Na Opatovini će se moći probati i pive čak četiri od šest službenih pivovara najpoznatijeg pivskog festivala na svijetu, minhenskog Oktoberfesta koji je upravo u tijeku: Hofbrau, Augustiner, Paulaner i Hacker-Pschorr.



U događanju sudjeluju lokali Harrat's Irish Pub, Broombar, Carpe Diem, Ro-Do, Craft Room i Tolkiens.
Iznimno zanimljiva je i nagrada, koju najs(p)retnijim pivoljupcima poklanja Craft Room, WESTVLETEREN 8 i 12, prema većini top lista, najbolje pive na svijetu. Pošto je riječ o pivi koja se može kupiti samo na pragu trapističkog samostana u Belgiji, za ovu prigodu u organizaciju se uključio i hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić, koji je osobno podigao i dostavio nagradne pive zagrebačkim pivoljupcima.

Više informacija o događanju možete pronaći na službenoj Facebook stranici manifestacije.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju