Ako ste planirali posjetiti neku od ovih destinacija, učinite to čim prije, jer prema nedavno provedenom istraživanju to su najbrže rastuća odredišta, pa želite li ih obići bez guranja s ostalim turistima, požurite!

TravelSupermarket, stranica koja se bavi putovanjima nedavno je objavila podatak koji će gradovi doživjeti najveći postotak rasta turista do 2025. godine. Prema svemu sudeći, najprije valja požuriti u glavni grad Indonezije Jakartu, koju je prošle godine posjetilo 3,6 milijuna ljudi, a 2025. taj će se broj popeti na 6,2 milijuna.

I dok je indonezijski Bali već davno otkriveno odredište, itekako se isplati otići i u glavni grad, vidjeti razne kulture i ljude te na nekoliko dana osjetiti kako je živjeti u gradu s 10 milijuna duša.

Nadalje, zaboravimo na trenutak Amsterdam, Veneciju i Barcelonu, mada i oni bilježe porast gostiju (naprosto, iz godine u godinu putuje se sve više).

Postoji velik broj gradova koji prolaze ispod radara, a istraživanje kaže kako će najviše rasti broj turista u Aziji te se čak 24 od 25 najbrže rastućih gradova nalazi na tom kontinentu. Pravi boom doživjet će Indija, u kojoj se nalazi najveći broj gradova, a to su redom – Jaipur, Agra, New Delhi, Mumbai, Kolkata i Chennai.

Jedini grad izvan Azije koji se našao u veličanstvenih 25 jest egipatski Kairo. Broj gostiju 2025. povećat će se za 87 posto. U svakom slučaju, možda ne bi bilo loše bukirati nekakav let za ove udaljene destinacije jer će u sljedećem desetljeću i manje poznate destinacije u Aziji preplaviti turisti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju