"Ako želite posjetiti Šibenik, dođite u svibnju. Ne samo da će vas dočekati dobro vrijeme već i Festival putnika. Još bolje, zašto se ne biste prijavili za Nagradu i došli na Festival kao finalisti? Još samo nekoliko dana da prijavite fotku, putopis, video, projekt...“, najavljuje natječaj Croatian Travel Festivala koji okuplja zaljubljenike u putovanja, zanimljive sugovornike, fotografe i sve one koje znatiželja goni izvan granica.

"Nagrada Dijana Klarić pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su cjelokupni život i rad bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njezina ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu pokreću Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se jednom godišnje u sklopu Croatian Travel Festivala u Šibeniku“, pišu organizatori.

Dodjela nagrade Dodjela nagrade (Foto: Facebook: @nagradadijana)

Natječaj je otvoren do 1. travnja, a za svaku kategoriju zadužen je četveročlani stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju. Prijave nakon roka neće se uzimati u obzir osim u posebnim okolnostima. Prijaviti se može svatko tko je od završetka prošlogodišnjeg Croatian Travel Festivala napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja, odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice.

Dijana Klarić u Singapuru Dijana Klarić u Singapuru (Foto: Facebook: @nagradadijana)

Prijaviti se mogu samo državljani Republike Hrvatske. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u više kategorija. Prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj, u bilo kojoj kategoriji. Dodjela nagrada bit će 27. 5. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, kad će biti proglašeni pobjednici kojima će se uručiti priznanje. Više o kategorijama (najbolji putopis, fotografija, film, projekt te putnik godine), kao i o pravilima natječaja potražite na stranicama Hrvatskog kluba putnika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju