Portugal je uvijek dobra ideja i jedna je od onih zemalja koje će vas ugodno iznenaditi u bilo koje doba godine. Posebno je atraktivna ako ste pobornik aktivnog istraživanja i razgledavanja, uz naravno, fine gastronomske poslastice i pregršt kulturno - povijesnih atrakcija. Pripremite fotić i idemo u Portugal, državu u kojoj ćete pofotkati raznobojne kreacije. 

Istražite Portugal u četiri dana

Da, dovoljno je. Portugal možete istražiti u četiri dana. Krenite iz Lisabona u kojem se isplati vidjeti Belem, čuvenu lisabonsku četvrt poznatu po tome što su s ovog mjesta portugalski moreplovci kretali u istraživanje novih kontinenata. Skoknite i do samostana sv. Jeronima u kojem je pokopan slavni Vasco da Gama, a dan začinite odlaskom na nacionalnu večeru uz fado.

Upotpunite svoj posjet Portugalu šetnjom lisabonskim četvrtima, prijeđite i kroz najduži most u Europi – most Vasco de Gama na rijeci Tajo, a dan završite u boemskoj četvrti Bairro Alto. Nemojte se zaboraviti provozati žutim tramvajem br. 28., a nemojte ni dopustiti da vam promakne ova posebna boemska ponuda s polaskom iz Zagreba!

Nemojte se zadržati samo u Lisabonu, već se zaputite u istraživanje i doživite Porto, Coimbru, Fatimu, Sintru, šarmantni gradić u kojem su se odmarali portugalski vladari, zatim Cascais i Estoril koji je poznat po utrci Formule 1... 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju