Možda vam ne uspije iz prve, no za savršeni mousse, poput onoga kojeg možete isprobati u vrhunskim restoranima i slastičarnama, ipak se vrijedi malo pomučiti. U potrazi za savršenim receptom, pronašli smo jedan koji nas je oduševio čokoladnim mlijekom kao sastojkom.

Sastojci:

67 g šećera
3 žlice gustina
235 ml Dukat čokoladnog mlijeka
120 ml vode
1 pakiranje čokoladnih kapljica
1 žumanjak
1 vanilin ekstrakta
200 ml vrhnja za šlag
120 ml vrhnja za šlag (za glazuru)
maline (za ukrašavanje)

Priprema:

Pomiješajte šećer i gustin, zatim u zdjelu dodajte vodu i čokoladno mlijeko. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne počne vriti. Napola ohlađenu smjesu umiješajte u već prethodno tučen žumanjak. Smjesu stavite u lonac i na laganoj vatri kuhajte 1 minutu, stalno miješajući.

Smjesu maknite sa štednjaka te u nju dodajte čokoladne kapljice i vanila ekstrakt. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se smjesa ohladi dodajte šlag (napravljen od 200 ml vrhnja za šlag). Gotovu smjesu rasporedite u 8 čaša za posluživanje.

Na ohlađeni mousse po želji dodajte šlag i maline.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju