Možda vam ne uspije iz prve, no za savršeni mousse, poput onoga kojeg možete isprobati u vrhunskim restoranima i slastičarnama, ipak se vrijedi malo pomučiti. U potrazi za savršenim receptom, pronašli smo jedan koji nas je oduševio čokoladnim mlijekom kao sastojkom.

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Sastojci:

67 g šećera
3 žlice gustina
235 ml Dukat čokoladnog mlijeka
120 ml vode
1 pakiranje čokoladnih kapljica
1 žumanjak
1 vanilin ekstrakta
200 ml vrhnja za šlag
120 ml vrhnja za šlag (za glazuru)
maline (za ukrašavanje)

Priprema:

Pomiješajte šećer i gustin, zatim u zdjelu dodajte vodu i čokoladno mlijeko. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne počne vriti. Napola ohlađenu smjesu umiješajte u već prethodno tučen žumanjak. Smjesu stavite u lonac i na laganoj vatri kuhajte 1 minutu, stalno miješajući.

Smjesu maknite sa štednjaka te u nju dodajte čokoladne kapljice i vanila ekstrakt. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se smjesa ohladi dodajte šlag (napravljen od 200 ml vrhnja za šlag). Gotovu smjesu rasporedite u 8 čaša za posluživanje.

Na ohlađeni mousse po želji dodajte šlag i maline.