Jedini lijek koji u potpunosti liječi mamurluk je vrijeme, no kako bi koktel glavobolje, mučnine i vrtoglavice prošao što bezbolnije postoji nekoliko načina na koji si možete olakšati dan kasnije. Za početak pripremite krepki doručak koji će vam vratiti volju za životom.

Najbolji doručak za mamurne uključuje jaja i meso jer sadrže cistein, aminokiselinu koja detoksicira organizam. Taj se spasitelj može naći i u pšeničnom brašnu, brokuli, češnjaku, luk i crvenoj paprici. Omlet s povrćem i poprženim kriškama kruha koje nakon pečenja istrljajte češnjem češnjaka sjajan su odabir za bolje jutro.

Osjećate li tegobe s probavom neka se na tanjuru nađe omlet pripremljen sa što manja ulja ili slanine, kuhana te poširana jaja, a ako vas vlakna napuhuju ipak izbjegavajte brokulu.

Doručak Doručak (Foto: Unsplash)

Biljni čajevi nisu dobar odabir jer, kako pokazuju istraživanja, usporavaju izbacivanje alkohola iz organizma. Umjesto njih odaberite mineralnu ili soda-vodu.Protiv mučnine pomažu sokovi od jabuke i mrkve, a patite li od kiseline u želucu - popijte jogurt, kefir ili čaj od đumbira. 

Slika nije dostupna Hrana i piće Za manje od jedne kune: Najlakši način za savršeno guljenje kuhanih jaja

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju