Kako biste izbjegli ponekad depresivne zimske dane, sačuvajte nekoliko slobodnih dana i zaputite se u živopisnu otočnu državu Šri Lanku. Siječanj je idealno vrijeme za posjet Šri Lanki jer se prosječne temperature u obalnom području kreću između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva. Neka 2019. godina bude godina koja počinje uzbudljivim putovanjem!


Upoznajte biljni i životinjski svijet otoka


Za početak posjetite Pinnawellu, utočište za slonove u kojem te svete životinje možete nahraniti i promatrati u prirodnom okruženju. Otkrijte džunglu te bogat biljni i životinjski svijet koji skriva.


Posjetite mjesta od svjetske važnosti


Zaputite se prema Lavljoj stijeni u Sigiriyi, na čijem se vrhu danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5. stoljeća s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i više od 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Stijena je okružena ostacima kraljevskih vodenih vrtova i nalazi se na UNESCO-ovu popisu mjesta svjetske baštine.

Lavlja stijena Lavlja stijena (Foto: Getty Images)


Pogledajte najveću oslikanu površinu na svijetu u Zlatnom hramu, skupini od 5 pećina starih 800 godina, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima na više od 2000 četvornih metara.


Stari grad Galle krije građevine europske arhitekture s južnoazijskom tradicijom. Razgledajte utvrdu Galle poznatoj po tri slavna bastiona „sunce“,“ mjesec“ i „zvijezda“.


Doživljaj za sva čula


Nadražite svoja olfaktivna čula u Spice Garden vrtu sa začinima šetajući se puteljcima uz drveća vanilije, cimeta, kakaa i kave. Osjetite dašak engleskog kolonijalizma vozeći se vlakom kroz planinsko turističko odredište Nuwara Eliya poznato po slikovitim plantažama čaja, brežuljcima i vodopadima.

Šri Lanka - 2 Šri Lanka - 2 (Foto: Getty Images)


Uživajte u sunčevim zrakama usred siječnja


Nakon razgledavanja kulturnih sadržaja uživajte u kupanju na pješčanim plažama, ronite među koraljnim grebenima ili samo upijajte sunčeve zrake u popularnim turističkim mjestima Bentote i Barewala.


Pronašli smo neodoljivu ponudu koja uključuje sva navedena mjesta, ali i mnoga druga te prijevoz i smještaj po najpovoljnijoj cijeni. Ne čekajte zadnji čas, osigurajte vaše mjesto na vrijeme!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju