Poljski kolaczki se vrlo lako mogu pripremiti i kod kuće. Za izradu vam je potrebno nekoliko svakodnevnih sastojka, malo strpljenja i električni mikser.

Sastojci:

  • 270 g brašna
  • 225 g maslaca
  • 225 g sirnog namaza
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • marmelada po želji za nadjev
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Izvadite sirni namaz i maslac iz hladnjaka da dosegnu sobnu temperaturu.
  2. Mikserom pomiješajte omekšani sirni namaz i maslac.
  3. U smjesu dodajte ekstrakt vanilije i malo soli.
  4. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte brašno dok se svi sastojci ne povežu.
  5. Dobivenu smjesu obložite plastičnom folijom i stavite u hladnjak na barem 45 minuta.
  6. Ohlađeno tijesto razvucite na debljinu oko pola centimetara.
  7. Izrežite tijesto na kocke veličine oko 5x5 centimetara.
  8. U sredinu kocke stavite jednu čajnu žličicu marmelade po želji i razmažite je. Utapkajte malo vode na kut izrezanog tijesta bez punjenja i zalijepite ga za suprotni kut.
  9. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo tijesto.
  10. Kolaczke stavite na namašćeni lim za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva oko 14 do 18 minuta, odnosno dok kolačići ne dobiju zlatnu boju.
  11. Ohladite prije posluživanja i pospite sa šećera u prahu. Dobar tek!

Kolačima po Europi: Omiljene blagdanske slastice bez kojih je teško zamisliti praznike Božićni panj Vanilin kiflice Vanilin kiflice +9 Božićni panj

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju